Kassam dünyaya 'savaş ahlakı' dersi veriyor

Kassam mücahitleri, İsrail teröristlerinin tüm alçaklıklarına rağmen, Müslümanlarının başını öne eğdirecek hiçbir davranışta bulunmadı. Böylece küresel İslamofobi projesini çökertti, İslam'a olan sempatiyi arttırdı.

Gazze’nin seçilmiş yönetimi Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları, İsrail Terör Örgütü’nün (İTÖ) soykırım girişimine karşı 8 aydır oldukça etkili bir mücadele yürütüyor. Kassam, sahadaki başarısıyla dünyaya savunma başarısının yanı sıra dünyaya ‘savaş ahlakı’ dersi veriyor.

Takasta duygusal anlar

Kassam askerlerinin ahlakı, esir takası sürecinde daha net görüldü. Kassam ile İsrail arasında geçtiğimiz aylarda yapılan esir takasında Yahudi esirlerin gayet sağlıklı olduğu, hatta Kassam askerleri ile vedalaştıkları görüldü. Vedalaşma sırasında duygusal anların yaşandığı da görüntülere yansıdı.

Aksa Tufanı Operasyonu sırasında Kassam mücahitleri ile yüz yüze gelen Yahudi sivillerin anlattıkları dünya gündemine oturdu. Sivillerden biri, mücahitlerin muz yemek için kendinden izin istediğini belirtti. Bir diğeri ise kendisi için hayati olan ilaçların mücahitler tarafından temin edildiğini anlattı.

Kassam Tugayları’nın evine girdiği Yahudi kadın, yaşadıklarını anlatıyor: "İki çocuğum var" dedim. "Korkma, biz Müslümanlarız, size zarar vermeyeceğiz" dedi."Muz yiyebilir miyim?" diye sordu."Yiyebilirsin" dedim. pic.twitter.com/ol2lRkroua

— Aksa Haber (@aksahaber) October 11, 2023

İftiralar ortaya çıktı

Aksa Tufanı Harekatı sırasında bir kadın kamyonet kasasında Gazze’ye getirilmesi üzerine ‘Müslümanlar kadınları kaçırıyor’ şeklinde algı operasyonu yapıldı. O kadının yaralandığı için Gazze’deki hastaneye taşındığı bizzat ailesi tarafından açıklandı. Harekat günü konser alanındaki sivilleri de İsrail helikopterinin taradığı ortaya çıktı.

Gazze halkı da hayran bıraktı

Kassam mücahitlerinin yanı sıra Gazze halkının ahlakı da dünyayı hayran bıraktı. Şehirde polis kuvveti yok ve buna rağmen Gazze’den herhangi bir hırsızlık haberi gelmedi. Açıkla boğuşan kentte izdiham veya yağmalama eylemi de görülmedi. Gelen görüntülerde dayanışma ve yardımlaşma var.