Kasapoğlu: Günümüzün futbol tarzına cevap vermeliyiz

​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolun ekonomi demek olduğunu belirterek, Türkiye'nin kendi futbol oyun tarzını geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Futbol Federasyonunun, futbolun tüm paydaşlarıyla Türk futbolunun kısa, orta ve uzun vadeli strateji planının oluşturulması için başlatacağı "The Game Plan" çalıştayının açılışında konuşan Kasapoğlu, Türk futbolunun kısa, orta ve uzun vadeli strateji planının inşa edildiğini belirtti.

Tüm branşlarda 2022 yılındaki uluslararası organizasyonlarda 6 bin 127 madalya kazanıldığını hatırlatan Kasapoğlu, şunları söyledi:

"Türkiye, birçok spor branşında dünyanın yükselen yıldızı olmuş durumdadır. Futbolun da bu ivmenin içerisinde yer almasını arzuluyoruz. Sporcu yetiştirmede, altyapıda, teknik anlamda günümüzün futbol tarzına cevap vermeliyiz. Türk futbol ekolünü, Türk futbolu oyun tarzını inşa etmeliyiz. Avrupa’nın en modern, en yeni stadyumları, antrenman sahaları, altyapı tesislerine sahibiz. Son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın olağanüstü destekleriyle 36 adet stadyum inşa ettik. 6 adet stadyumun inşası devam ediyor. Ortada ciddi bir gayret, ciddi bir inanç, ciddi bir özveri var. Bu özveriye daha fazla sporcu yetiştirerek, yetenekleri keşfederek, geleceğe yatırım yaparak cevap vermemiz lazım."

'Ortak amaç ileriye taşımak'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, Türk futbolunu daha iyi noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Büyükekşi, yaptığı konuşmada, Türkiye Futbol Federasyonunun Türk futboluna rehberlik eden 100 yıllık bir çınar olduğunu vurgulayarak, “Göreve geldiğimizden bu yana futbolun sorunlarını çözmek ve marka değerini yükseltmek için çalıştık. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bu salonda bulunan herkes durmadan, yorulmadan ülke futboluna katkı koymaya çalışıyor. Hepimizin amacı ortak; Türk futbolunu her anlamda daha ileriye taşımak. Yolumuzu da hedefimizi de ortak akılla belirleyeceğiz. Böylece nerede olduğumuzu ölçebilir, eksiklerimizi değerlendirebilir, güçlü adımlar atabiliriz." ifadelerini kullandı.