Kartal sporun ve sanatın merkezi olacak

Kartal Bölge Platformu, Kartal'ı sporun ve sanatın merkezi haline getirecek.

Son yıllarda geliştirilen yeni gayrimenkul projeleri, bölgenin demografik gelişimi ve ulaşım alanındaki imkanları ile İstanbul Anadolu Yakası'nın yeni buluşma noktası Kartal, kültür, sanat ve spor çalışmalarıyla da ön plana çıkacak.

SPOR VE SANAT KARTAL'DA

Türkiye'nin dev gayrimenkul firmaları AND Gayrimenkul, DAP Yapı, DKY İnşaat, İŞ GYO ve Metsan İnşaat tarafından oluşturulan Kartal Bölge Platformu, Mayıs ve Haziran ayı boyunca düzenlenecek pilates, yoga, paten ve yelken yarışmaları gibi sportif faaliyetler ile Kartal'ı sporla özdeşleştiriyor. Türkiye'nin önde gelen sanatçılarının performanslarına ev sahipliği yapacak olan Kartal, kültür ve sanat etkinlikleri ile anılıyor. Bu çerçevede Türkiye'nin en büyük sanatçılarından ressam, sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi Devrim Erbil Kartal'da sanat sohbetlerinde sanatseverler ile bir araya geliyor.

İSTANBUL'UN PARLAYAN YILDIZI KARTAL

Kartal Bölge Platformu'nun yeni üyesi AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta,"Anadolu Yakası'nın eski sayfiyesi Kartal, zamanla bir sanayi merkezi haline gelmiştir. İstanbul'da kent çeperlerinin günden güne genişlemesi ile birlikte de, eski fabrikalar şehir merkezinin içinde kalmış ve bu alanların dönüştürülme ihtiyacı doğmuştur. Kartal'da devam eden dönüşüm ve değişim çalışmaları ile Kartal, kente değer katan bir yaşam merkezi olma yolunda hızla ilerliyor" diye konuştu.

"DÜNYAYA ERİŞİMİ ÇOK KOLAY"

Kartal Bölge Platformu üyelerinden DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Kartal'ı ve çevresini bu denli değerli kılan etkenler var. Her şeyden önce bölgenin yanı başında Sabiha Gökçen Havalimanı var. Bu sayede dünyaya erişim çok kolay. Türkiye'nin büyük şirketlerinin yönetim yerleri Kartal ve çevresinde. İş dünyasının yanında, markalı konut projelerinin merkezi de Kartal oldu" dedi.

"İSTANBUL'UN MERKEZİ"

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bölgede son 10 yılda toplu ulaşım ve alt yapı konusunda büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, "Bu yatırımların da etkisiyle bölge kısa zamanda İstanbul'un gözde iş ve yaşam merkezi haline geldi. Kadıköy-Kartal arası metroyla 25 dakika. İnsanlar konuta yatırım yaparken ilk olarak toplu taşıma imkanlarına bakıyor" diye konuştu.

"ALTIN ÇEMBERİN BAŞKENTİ"

Devlet yatırımlarının devam ettiğini ifade eden İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Son dönemdeki önemli ulaşım altyapısı yatırımları arasında Kuzey Marmara Otoyolu, 3. Havalimanı, 3. Köprü, Çanakkale ile İzmit Körfez Geçiş Köprüleri ve İstanbul- Ankara Yüksek Hızlı Tren hattı yer alıyor. Kartal ise bu yatırımların tam merkezinde olması nedeniyle Altın Çember olarak nitelendirilen bölgenin başkenti konumunda. Kartal'a da dokunan tüm bu büyük yatırımlar sadece ulaşım kolaylığı olmaktan çıkıp önemli bir yatırım fırsatına dönüşüyor" dedi.

"ARTIK ÜLKELER DEĞİL ŞEHİRLER YARIŞIYOR"

Kartal Bölge Platformu üyelerinden Metsan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Satoğlu da, Kartal'ın binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olduğunu dile getirerek, "İstanbul'a ne yapılırsa yapılsın özel olması gerekiyor. Artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Biz de hem mimari-tasarım anlamında hem de bilinirlik anlamında Kartal'ın tüm dünyaya tanıtılmasına projelerimizle destek oluyoruz" şeklinde konuştu.