Kardeşlik iftarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, minibüs şoförleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Yoğun katılımın yaşandığı iftarda konuşan Gökçek, Gezi olaylarını hatırlatarak, "Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak isteniyor, biz kardeşiz, bu kardeşliği kimse bozamaz" dedi.

MİLAT/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşık 2 bin kişilik şoför esnafının katıldığı iftar yemeğinde, Alevi durak başkanlarının Alevi-Sünni kardeşliği çağrılarına destek verdi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Gökçek, "Dış güçler Türkiye'de Alevi-Sünni çatışması çıkartmak istiyorlar. Bu tahriklere gelmeyeceğiz. Alevi-Sünni etle tırnak gibidir, kardeştir" diye konuştu. Son 1,5 ay boyunca hep birlikte özellikle Kızılay civarındaki esnaflarla birlikte sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini belirten Gökçek, "Otobüslerimiz talan edildi, minibüslerimiz kırıldı, halk otobüslerimizi taşladılar ve pek çok işler yaptılar. Bunların hiçbiri tanesi tesadüfi değil" dedi.

"Dikkatli olmalıyız"

Eylemcilerin hazırlık içinde olduğunu anlatan Gökçek, "50-100 kişilik gençler geliyor forumlar yapıyorlar. 'Ekim ayında Türkiye'yi nasıl karıştıracağız' diye. Bir de 15 Ağustos'a bir hazırlık yapıyorlar, o ayrı. Okullar açılınca ortalığı birbirine katacaklar. Futbol sahalarında maçlar başlayınca sloganlarla ortalığı karıştıracaklar. Bunlara fırsat vermeyiz" şeklinde konuştu.

Zarar gören yine esnaf oldu

İftarın ardından kürsüye çıkan Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, yıllardır özlemini çektikleri birlik ve beraberlik tablosunu, yaptıkları çalışmalarla sağladıklarını belirterek, artık Türkiye'nin bu konudaki lokomotifi haline geldiklerini kaydetti. Konuşmasında son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden Gezi Parkı olaylarına da değinen Gani, "Esnafın dükkanlarını talan ettiler, Güvenpark'taki minibüsçülerimiz duraklarına giremedi. 70-80 minibüsün camları kırıldı. Kamu mallarına zarar verildi. Biz esnaf olarak insanları sağduyuya davet ediyoruz" diye konuştu.

Minibüsçüler etle tırnak gibi

Minibüsçü ailesi içerisinde Lazı, Alevisi, Kürdü, Sünnisi'nin bulunduğunu ve etle tırnak gibi olduklarını ifade eden Hacıbekir Gani, sürekli yolcu taşıdıkları için birçok konuya kulak misafiri olduklarını ve son zamanlarda da 'okullar açıldığında yeniden eylemlere devam edeceğiz' gibi sözler duyduklarını da belirtti. Gani, "Bizim Alevi-Sünni, Kürt-Laz gibi ayrımımız kesinlikle yoktur, biz kardeşiz, bir yumak gibiyiz, ne olursa olsun bunlara fırsat vermeyin" çağrısında bulundu.

Bu ülke hepimizin

Gezi Parkı olayları nedeniyle esnafın çok sıkıntılı günler yaşadığını hatırlatan Keçiören-Aktepe-Ulus Durak Başkanı Bektaş Taşcıoğlu, şunları söyledi: "Bizler alevi toplumu olarak, ülkemizde, insanların birlik beraberlik içerisinde yaşamasını isterken, aynı zamanda fitne fesat tohumları sokan insanları da ayırmak isteriz. Benim kan kardeşim de Sünni'dir. Omuz omuza bir şeylerin mücadelesini verdik. Biz birlikte hareket etmeliyiz, hükümetimizin arkasındayız, hükümetin destekçisiyiz."