Kardeşlik hukukunu anlattı

Başbakan Erdoğan'ın yaşamından kesitlerin anlatıldığı 'Usta'nın Hikayesi' adlı belgeselde Cumhurbaşkanı Gül, Erdoğan ile aralarındaki 'kardeşlik hukuku'nu anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik yıllarından Başbakanlığa giden yolda yaşadıklarının anlatıldığı "Usta'nın Hikayesi" belgeseli, Beyaz TV'de yayınlandı.

"Usta'nın Hikayesi" adlı belgeselde Başbakan Erdoğan ile aralarındaki "kardeşlik hukuku"nu anlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları kaydetti: "Herkes biliyor ki Tayyip Bey ile bizim arkadaşlığımız, kardeşliğimiz çok eski yıllara gider. Eski yıllar dediğim de gençliğimizin ilk yıllarıdır. Yani benim üniversiteye ilk gidişimdir, Tayyip Bey de o zaman İmam Hatip Lisesinin tam son sınıftaydı, bitirmek üzereydi. Bu 1970'lerin başıdır. O günden bugüne baktığımızda 40 yılı geçen bir arkadaşlığımız ve kardeşliğimiz var tabii ki. Bu süre içerisinde çok tabii olaylar oldu. Bu 40 yıla yakın arkadaşlık bir mahalle arkadaşlığı değil. Bu arkadaşlık vatan ve millet sevgisi uğrunda bir dava arkadaşlığı. Onun için tabii ki çok anlamlı ve çok manalı bir arkadaşlık. Ve Allah tabii nasip etti, memleketimize, milletimize gerçekten hizmet yolunda da bizlere çok onurlu hep görevler düştü. Daha sonra 'Başbakan ol' dediğimde o 'Niye acele ediyoruz' dedi, bunu hemen söylemek isterim. Ben de yok 'Bu işler uzarsa iyi olmaz' dedim ve o şekilde bir geçiş yaptık."