KORAY TAŞDEMİR
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Muslu'nun referandumda evet dediğini açıklamasından sonra işten kovulduğunu yazmıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmesinden ve bu sevgisini sosyal medya hesabından duyuran Muslu, Sarıyer Belediyesi'nin kendisine yönelik hukuksuz tavrını yargıya taşıdı. Ekmek kazanma derdinde olan Muslu'ya kimsenin sahip çıkmadığını belirten Muslu'nun avukatı Yunus Yıldırım, Muslu'nun hakkını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.
Keyfi ve siyasi bir karar
İşten çıkarma kararının keyfi ve siyasi olduğunu ifade eden Yunus Yılmaz, dava dilekçinde şu ifadeleri kullandı: "Anayasanın 10. maddesinde "Herkes, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzen sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun Önünde eşittir" kuralına yer verilmiştir. Bu nedenlerle Muslu hakkında verilen karar haksız ve mesnetsizdir, söz konusu kararla ilgili davalıların elinde hiçbir delil de yoktur. Tamamen keyfi ve siyasi bir karardır.
Hukuka, akla ve mantığa aykır
Dava dilekçesinde, Muslu'ya 27.04.2017 tarihli 'Disiplin Kurulu Kararı ve Ceza Bildirimi' ihtarnamesi gönderildiğini belirtilirken " Bu ihtarnamede, 'İşyerinde siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş pankart, kaset, cd ve benzerlerini bulundurmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları sözlü veya yazılı ideolojik propaganda yapmak' nedeniyle işten çıkartıldığı belirtilmektedir. Bu iddialar tamamen asılsızdır. Müvekkilim hakkında tutanak tutulmamış ve savunması alınmamıştır. Ortada müvekkilimin savunma yapmasını gerektirir hiçbir nedende yoktur. Bir işçinin özel hayatındaki siyasi görüş ve düşünceleri nedeniyle; ihtarnamede belirtilen cezaya çarptırılması hukuka, akla ve mantığa uymamaktadır. Bir işçinin Facebook sayfasında paylaştığı veya çocuklarının paylaştığı meşru paylaşımlar nedeniyle iş akdinin sona erdirilmesi ve tazminatlarının verilmemesi kanuna ve hukuka kesinlikle aykırıdır" denildi.