Kara propaganda yapılıyor!

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, şehir hastanelerin yönelik kara propaganda yapıldığını belirterek, "Şehir hastanelerini karalama çabası, iktidarı karalama çalışmasının bir sonucu. Bunu yapanların niyetlerinin iyi değil. Eksiklerin mutlaka var ama bu eksiklerin düzeltilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Şehir hastaneleri ile sağlık turizminin de yaygınlaşmasıyla, sağlıkta yeni bir döneme geçileceğiz" d

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, şehir hastaneleri üzerinden provokatif yapıldığını belirterek bunlara kulak asılmaması gerektiğini söyledi. Şehir hastanelerinin sağlıkta dönüşümün ikinci aşamasının önemli temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Memiş, şehir hastaneleri ile büyük bir aşama kaydedileceğini kaydetti. Sağlıkla ilgili gündemde önemli başlıkların yer aldığını söyleyen Memiş MİLAT'a özel açıklamalarda bulundu.

Şehir hastanelerini karalamaya çalışıyorlar

Memiş, şehir hastanelerinin ülkemizin gelecek vizyonu olduğunu ortaya koyarak yalan yanlış haberlerle, şehir hastanelerinin değersizleştirilmeye çalışıldığının altını çizdi. Sendika olarak şehir hastaneleri en ince detayına kadar incelediklerini kaydeden Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz sendika olarak şehir hastanelerini ziyaret ettik. Raporlar hazırladık. İnanın, Adana Şehir Hastanesi'nin Avrupa'nın en büyüğü olduğunu gururla gördük. Şehir hastaneleriyle vatandaşlarımız daha iyi ortamlarda sağlık hizmeti alırken, sağlık çalışanlarımız da daha iyi şartlarda sağlık hizmeti vermekten memnun. Hastanelerde 8 kişilik, 10 kişilik odalardan 2 kişilik odalara geçildi. Şehir hastanelerini karalama çabası, iktidarı karalama çalışmasının bir sonucu. Bunu yapanların niyetlerinin iyi değil. Eksiklerin mutlaka var ama bu eksiklerin düzeltilmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Şehir hastaneleri iel sağlık turizminin de yaygınlaşmasıyla, sağlıkta yeni bir döneme geçileceğiz."

İlaç ihraç etmemiz çok önemli

Şehir hastanelerinde ilk göze çarpanın sağlık çalışanı yetersizliği olduğunu söyleyen Memiş, ancak alınacak sağlıkçı sayısına bakıldığında da bu açığın kapatılmasının hedeflendiğinin görüldüğünün altını çizdi. Milletimizin en iyi ortamda sağlık hizmeti alma, sağlık çalışanının en iyi ortamda sağlık hizmeti sunmayı hak ettiğini belirten Metin Memiş, buna başarılı çalışmaları gölgelemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. Türkiye'nin ilaç ve malzeme bakımından geçmişte dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirten Memiş, son dönemde yapılan çalışmalarla dışa bağımlılığın azaldığını, bu yönde yapılacak her türlü çalışmayı desteklediğimizi söyledi. Yerli aşı, yerli ilaç ve yerli tıbbi cihaz üretiminden yana olduğumuzu söyleyen Memiş, üretmenin yanında ihraç etmenin de önemli olacağını belirtti.

Sağlıkta şiddet kabul edilemez

2002 yılında, sağlıkta memnuniyet yüzde 39'larda iken bugün yüzde76'lara, vatandaşın sağlık hizmetine erişiminin de yüzde 2,3'lerden yüzde 9'lara çıktığını belirten Memiş, memnuniyet artmasına rağmen şiddet olaylarının yaşanmasının anlaşılabilir bir durum olmadığına dikkat çekti. Memnuniyet artmasına rağmen, şiddet olaylarının artmasının, sağlık çalışanlarının onurlarını kırdığına dikkati çeken Memiş şu değerlendirmede bulundu: "2010 yılında bakanlığımızla sempozyum yaptık. Buradan çıkan sonuçla beyaz kod uygulaması başladı. Şiddet kayıt altına alınmaya başlandı. Hukuki destek verilmeye başlandı. Daha sonra da şiddet uygulayanlara tutuklu yargılama çıktı. Ancak CMUK'ta ilgili düzenleme yapılmaması sebebiyle bu uygulanmıyor. Sağlık çalışanlarına sahip çıkan Cumhurbaşkanımızın bu düzenlemeyi de hayata geçireceğine inanıyoruz. Sağlık hizmetlerindeki bu artış ve memnuniyet sağlık çalışanlarının katkısıyla sağlandı. Bu kutsal mesleği icra edenlere karşı duyarlı olalım. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmasın. Vatandaşımız empati yapsın. Toplumsal duyarlılıkla şiddeti önleyelim ve bitirelim."