Kapadokya'da başıboş köpek yabancı turiste saldırdı!

Kapadokya'da vadi yürüyüşü yapan Avustralyalı bir turist, başıboş bir köpeğin saldırısına uğrayarak bacağından yaralandı.

Haber: Yunus Akseki

Nevşehir'in Göreme beldesinde tatil yapan Richard Dearden, ailesiyle birlikte peribacaları ve doğal kaya oluşumlarını görmek için vadi yürüyüşüne çıktı. Uzundere Vadisi'nde sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğrayan Dearden, çevredeki turizmcilerden yardım istedi. Yaralanan turist, hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Richard Dearden, sabah kahvaltıdan önce ailesiyle doğa yürüyüşü yapmak istediklerini söyledi. Kucağında bebeği, yanında eşi ve diğer çocuğuyla yürüdükleri sırada sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğradıklarını belirten Dearden, yaşadıkları anları gazetecilerle paylaştı.

'Bir anda üzerime atlayıp ısırdı'

Yaşadıklarının kendisinde şok etkisi oluşturduğunu dile getiren Dearden, "Otelden ayrılıp vadi yürüyüşüne gittik. Dört köpek oynuyordu, bir tanesi bir anda üzerime atlayıp ısırdı. Hiç agresif gözükmüyorlardı, ısıracağını tahmin etmemiştim. Ailemle birlikte geziyordum, bebeğim kucağımdaydı. Çocuğuma saldırmadığı için çok şanslıyız." açıklamasında bulundu.

Dearden'e yardım eden turizmci Selim Coşkun da yaralandıktan sonra kendilerinden yardım isteyen turisti Nevşehir Devlet Hastanesine götürdüklerini anlattı.