Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında ilk adım, makam araçlarının sayısının azaltılmasıyla atılıyor. İlk aşamada 500 aracın satışa çıkarılması planlanırken, ikinci aşamada bin aracın tasfiye edilmesi için bir liste hazırlandı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncülüğünde başlatılan bu süreçle elde edilecek gelir Hazine'ye aktarılacak ve yeni araç alımı ve kiralanması konusunda sıkı kurallar getirilecek.
Güvenlik ve sağlık alanları dışında izin verilemeyecekGüvenlik ve sağlık alanları dışında taşıt sayısının artışına izin verilmeyecek, kiralama sözleşmeleri yenilenmeyecek ve makam araçlarının kullanımı kısıtlanacak. Kamuda tasarruf önlemleri kapsamında demirbaş alımından personel harcamalarına kadar geniş bir alanda kesintiler yapılacak ve bu yeni uygulamaların birkaç gün içinde hayata geçmesi planlanıyor.
Çalışmalarda sona gelindiAyrıca Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde kamuda tasarruf adımları hakkında konuşan Bakan Şimşek, Kamuda tasarruf çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.
Bakan Şimşek, "Harcamaların gözden geçirilmesi bir süreç işi, tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız. Harcama kontrolü devreye girecek. Kamuda tasarruf, 2024'ün ikinci yarısında güçlü bir şekilde devreye girmiş olacak. Önümüzdeki seneden itibaren bütçe açığı hiçbir zaman milli gelire oran olarak yüzde 3'ü geçmeyecek." ifadelerini kullandı.