Kaleşnikof baskını

Gülsuyu mahallesinde, ağustos ayında 9 kişinin yaralandığı saldırının ardından polis, yüzleri maskeli ve elleri kalaşnikof silahlı çete üyelerine yönelik dün sabah Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi'nde birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin katılımıyla Maltepe'de Gülsuyu ve Gülensu mahalleleri ile Sultangazi'de Gazi Mahallesi'nde belirlenen 60'a yakın adrese sabah saat 06.30 sıralarında eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Bin 500 polis katıldı

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyona bin 500 polis katıldı. Operasyonda yaklaşık 40 kişi gözaltına alındı. Baskınlarda yapılan aramalarda, uzun namlulu bir silah ve 4 tabanca ele geçirildi.

Dernekte arama

Polis ekipleri Gülsuyu Gülensu Haklar Derneği'ne de kapısını tekmeyle kırarak girdi. Dernek binasında inceleme yapan ekipler birçok dökümana incelenmek üzere el koydu. Operasyonda uyuşturucu tacirlerinin öldürdüğü Hasan Ferit Gedik'in cenazesinde ellerinde kaleşnikoflar olan gruptakiler ile emniyetin takibe aldığı telefon görüşmelerine takılan ve yaralı olduğu sanılan'Doğukan' isimli çete üyeside her yerde aranıyor.

Narkotik de uyuşturucu aradı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de bu sabah Gülsuyu'nda daha önceden belirlenen bir uyuşturucu şebekesine yönelik ayrı bir operasyon düzenledi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı planlanan operasyonda, narkotik ekipleri Gülsuyu ve Gülensu'da uyuşturucu sattıkları öne sürülen 17 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.