Kale düşerse ülke düşer

12 Ekim'de yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerini ve paralel yapıyı değerlendiren HSYK bağımsız adaylardan Ankara Batı Adliyesi savcısı Cihan Ergün Milat gazetesine konuştu.Ergün "Yargıdan doğacak yegane durum adalettir. Yargı yapılanmaların son kalesidir. Bu kale düşerse ülke düşer. Eğer seçimi bu yapı kaybederse ülkedeki diğer kurumları da kaybedecektir'' şeklinde konuştu.

2007 yılında paralel yargıyı deşifre eden Ankara Batı Adliyesi savcısı Cihan Ergün ''Ergenekon sadece tabelasını değiştirdi. İçindeki sistem ve her şey aynı şekilde devam ediyor.

''ERGENEKON YENİ BİR NEOCON YAPIYA DÖNÜŞÜYOR''

Yeni bir Neocon yapıya dönüştürüldü. Hatta o yapıda ifşa olduğu için şimdi üçüncü bir durum devreye girdi. Aslında derin yapıların sonuna hiç gelmedik. İsimlerini değiştirdik. Bu uyarıyı dikkate almak gereklidir. Ergenekon'u temizliyoruz dediniz ama gördük ki tabela değiştirdiniz. Adını paralel yapı koydunuz. Paralel yapı suçüstü yakalanınca bu defa Neocon yapı 3. evresine geçti.7 Yıl sonrada bununla uğraşacağız. Meğer yine yanılmışız diyeceğiz. Bu yapının HSYK seçimiyle ilgisi yoktur. Ama yeni seçileni devralacaktır.'' dedi.

''BU KALE DÜŞERSE ÜLKE DÜŞER''

Savcı Ergün''Yargıyı oluşturan insanlar arasında çeşitlilik olabilir. Yargıdan doğacak yegane durum adalettir. Yargı yapılanmaların son kalesidir. Bu kale düşerse ülke düşer. Eğer seçimi bu yapı kaybederse ülkedeki diğer kurumları da kaybedecektir. Yargı son kaleleri olduğu için paralel yapının ana merkezi gibi görünüyor. Aslında en az yapılandığı yerdir. Sosyal Güvenlik Kurumunda, Maliye de oluşan yapılanmaya bakın. Yargıyı kaybederlerse diğer kurumlarda çorap söküğü gibi gelecektir. Vali ve kaymakamlar arasında hala kaç kadro kullanılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın paralel yapıyı tasfiye etmek için gösterdiği hassasiyeti diğer yöneticiler göstermiyor.'' şeklinde konuştu.

''YASAL HAK VE ÖDENEKLERİNİ İADE EDİLECEKTİR.''

Cihan Ergün 12 Ekim'de yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri için'' Yargının kimsenin bilmediği kanası vardır. PKK kuruluş ve işleyişi olmadığı için yasa dışıdır. Yargının içinde yargının denetimi teftişi problemi vardır. Yasa dışı bir kuruluş sizi denetler, denetlettirirler. Yargıçlardan oluşan bir grup oluşturulur bunların nasıl oluşacağına dair bir yasa olmalıdır. Seçilirsek 1923'ten bu yana kim yasa dışı zarar görmüşse özür dileyerek yasal hak ve ödeneklerini iade edeceğiz. Başsavcılık ve komisyon başkanlığı denilen kurumların atamayla değil seçimle gelmesini sağlayacağız.'' açıklamalarında bulundu.

EZGİ ÇELİK ANKARA