Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem meydana geldi

Kahramanmaraş ilinde yer sarsan bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen deprem, 4.0 büyüklüğünde ölçüldü.

AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 19.40'ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 11,41 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi.

Deprem anında ve sonrasında neler yapılmalı?

Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na göre, nüfusun yüzde 70’ten fazlası deprem tehlikesi yüksek olan bölgelerde yaşıyor. Depreme hazırlıklı olmak can ve mal kaybının azalmasında önemli bir rol oynuyor.

Uzmanlara göre, deprem anında kesinlikle panik yapılmamalı, sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalı.

Uzmanları, "Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek veya uzanarak kendinize hayat üçgeni oluşturun. Başınızı iki elinizin arasına alarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile koruyun. Sarsıntı geçene dek bekleyin. Güvenli bir yer bulup, diz üstü ÇÖK, baş ve enseyi koruyacak şekilde KAPAN, düşmemek için sabit bir yere TUTUN hareketini yapın. Deprem sırasında sarsıntı durana kadar olduğunuz yerde kalın. Cam, pencere, dışarıya bakan duvar ve kapılardan, aydınlatma tesisatı veya armatürü gibi üzerinize düşecek her tür eşyadan uzak durun" diyor.

Sarsıntı başladığında yataktaysanız orada kalmanızı öneren uzmanlar, "Üzerinize düşecek ağır bir eşya yoksa bir yastıkla başınızı koruyun; varsa en yakındaki güvenli alana geçin" diye tavsiye veriyor.