ÖZLEM DOĞAN
BEN ölünce ''Bir Osmanlı öldü” diyen tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu, dün ebedi âleme uğurlandı. Kadir Mısıroğlu, hayattayken, “Ben ölünce ‘Bir Osmanlı öldü’ deyin. Vallahi hayatım boyunca böyle yaşadım ve yaşamaya gayret ettim, mücadelem dinime ve ecdadıma düşman olanlarladır” demişti.
Osmanlı Vakfı’na defnedildi
Bir süredir tedavi gördüğü hastanede Pazar gecesi hayata gözlerini yuman Kadir Mısıroğlu’nun Büyük Çamlıca Camisi’ndeki cenaze törenine devlet erkanından mülki amire, öğrencisinden öğretmenine, esnafından tüccarına çok sayıda vatandaş katıldı. Dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazına müteakip, Mısıroğlu’nun naaşı Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı’nın Üsküdar'daki Nasuh Mehmet Efendi Camisi'nin haziresine defnedildi.
Aksiyon adamıydı
Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu, "Yunan Mezalimi - Türk’ün Siyah Kitabı", "Filistin Dramı'nın Düşündürdükleri", "İslam Dünya Görüşü" ve "Tarihten Günümüze Ermeni Meselesi ve Zulümler" gibi birçok eser kaleme aldı. Kadir Mısıroğlu hayatı boyunca ilmi mücadelen yılmadı. Bu uğurda hakkında bir çok dava açıldı, hapse mahkum edildi, sürgüne gönderildi, kitapları toplatıldı. Ama o hiç yılgınlık göstermedi, mücadelesine devam etti ve sonunda kazandı.
Mahallenin paşasıydı
Yaşadığı her daim Osmanlı’yı savunan tarihin gerçeklerini dile getiren Kadir Mısıroğlu; Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 1933'te dünyaya geldi. Daha küçükken mahallesinde "Kadir Paşa" olarak nam salan Mısıroğlu, ortaokul yıllarında Büyük Doğu Dergisiyle tanışır. Ve ondan sonra da Büyük Doğu mefkuresinin Necip Fazıl’dan sonraki ikinci büyük aksiyon adamı olur.
Osmanlı sevdalısı
Son yıllarını başkanlığını yaptığı Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı’nda çalışmak ve sohbetlerle geçiren Mısıroğlu, çıktığı her programda Osmanlı sevdalısı olduğunu dile getirmiş, Osmanlı’ya düşman olanlarla mücadeleyi bırakmamıştı. Bir süredir tedavi gören Mısıroğlu, kaldığı Acıbadem Altunizade Hastanesinde Pazar günü hayata gözlerini yumdu. 86 yaşındaki Kadir Mısıroğlu, ölümüyle sevenlerini yasa boğdu.