Kadın eli değerse dünya güzelleşir

MAHALLİ seçimlere sayılı günler kala yoğun bir program sürdüren Cumhur İttifakı Çankaya Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen, seçim çalışmalarını ve projelerini Milat’a anlattı.

Ezgi ÇelikAnkara

MAHALLİ seçimlere sayılı günler kala yoğun bir program sürdüren Cumhur İttifakı Çankaya Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen, seçim çalışmalarını ve projelerini Milat’a anlattı. Kadınların doğuştan yerel yönetici olduğunu savunan Amber Türkmen, Çankaya’da doğup büyüyen, ilçenin ihtiyaçlarını bilen, uzun süre bürokrasinin çeşitli kademelerinde görev almış, sanatçı ve radyocu kimliğiyle öne çıkan bir isim… Kadın elinin dünyayı güzelleştireceğine inanan ve meselemiz Türkiye’dir diyerek canla başla çalışan Türkmen, Çankaya’ya bir kadının eli değmesi gerektiğini savunuyor.

Hizmet eşitliği getireceğiz

Aday olduğu Çankaya’da sahaya çıktığında tespit ettiği sorunları anlatan Türkmen, “Çankaya çok büyük bir ilçe ve 124 mahallesi var. Hepsinin ayrı ayrı sorunları var. Her semtin her mahallenin kendine özgü problemleri mevcut. Onun haricinde Çankaya’nın nüfusu gece başka gündüz başka. Tabi bu durumdan en çok Çankayalı’lar etkileniyor. Trafikten tutunda bölgenin havasına kadar etkiliyor. Bu da başka büyük bir sorun Çankaya için” ifadelerini kullandı.

Vatandaş, samimiyet bekliyor

Çalışmaları ve ziyaretleri kapsamında sokaktaki vatandaştan aldığı enerjiye ilişkin konuşan Türkmen, halkın beklentisinin samimiyet olduğunu vurguladı. Türkmen, “Bizim insanımızın çok iyi bildiği bir dil var o da samimiyet. Hakikaten bizim insanımız samimiyetten çok iyi anlıyor. Genç ekibimle çok keyifli ve sıra dışı bir seçim kampanyası yürütüyoruz. Bu vesileyle tüm seçmenlere yaşadığımız bu güzel yeri Bir Kadın Eli’ne emanet etmenin sırası geldi. Çünkü kadın eli değdiğinde dünya güzelleşir” dedi.