Kadıköy'deki diş hekimi cinayetine ilişkin tutuklanan sanığa dava açıldı

İstanbul Kadıköy'de diş hekimi Şeyma Biran'ı bıçaklayarak öldüren sanık Ziya Ersoy hakkında "bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadına karşı kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından dava açıldı.

İstanbul Kadıköy'de diş hekimi Şeyma Biran'ı bıçaklayarak öldüren sanık Ziya Ersoy hakkında "bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadına karşı kasten öldürme" ve "nitelikli yağma" suçlarından dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 20 Mart 2022'de 13.00-14.00 sıralarında maktulün Caferağa Mahallesi'ndeki muayenesine giden sanığın bir müddet burada kaldığı, ardından av malzemesi satan dükkandan bıçak satın aldığı belirtildi.

Tekrar muayenehaneye dönen sanığın Şeyma Biran'ı bıçaklayarak öldürdüğü, suç aletini yıkayarak çantasına koyduğu anlatılan iddianamede, olay yerinden uzaklaşan sanığın yanına aldığı maktulün çantasını saklaması için Abdullah Artut'a verdiği kaydedildi.

İddianamede, Artut'un ise sanıktan aldığı bu delilleri yok etmek için çöpe attığı bildirildi.

İddianamede yer verilen Adli Tıp Kurumu raporunda, maktulde kesik vasıfta 10, 11 de kesici alet yarası bulunduğu ifade edilerek, 8 kesici alet yarasının ise ölümcül olduğu vurgulandı.

- Cinayeti işlediğini kabul etti

Sanık, iddianamedeki ifadesinde, cinayeti işlediğini kabul ederek, şunları anlattı:

"Maktul, 'Senin çok güçlü bir ruhun var, kozmostan çok fazla enerji çekmen lazım ama çekemiyorsun, çakraların kapalı, yan odada taşlarım var, oradan 5 dakika güç alıp geleceğim. Diğer doktorumuz reenkarnasyon uzmanı. Daha önce kendi yaşamını, ölümünü, cenazesini, doğumunu başka ruhta 3 kez görmüş, sana da ücretsiz yaptırabiliriz.' dedi. Maktul 'Sen daha önce köpek olarak gelmişsin erkek değil, kadın olarak gelmişsin.' şeklinde sözler söyledi. Terimi silmek için uzandığım havlunun altındaki bıçağı fark ettim. Bir anda gözlerim kararak kendimden geçtim. Kendime geldiğimde maktulün yerde ölü bir şekilde yattığını gördüm."

İddianamede, tutuklu sanık Ziya Ersoy'un "bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "nitelikli yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ayrıca iddianamede sanık Ersoy'a yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Abdullah Artut hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.