Kaçak suyu zenginler kullanıyormuş!

Şanlıurfa'da 2011 yılında kaçak su kullanımı %40 oranındaydı. Şimdi ise bu oran %20'lere düştü. Kaçak suyu en çok otellerin, petrollerin ve fabrikaların kullandığı ortaya çıktı.

ABDULAZİZ ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA Suyun 1 TL olduğu Şanlıurfa'da halen kaçak su kullanan var. Kaçak suyu en çok otellerin, petrollerin ve fabrikaların kullandığı ortaya çıktı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su İşleri Müdürü İbrahim Kubat, MİLAT'a yaptığı açıklamada,kaçak suyun 2011 yılında %40 oranında olduğunu, 2012 yılında ise %20'lere düştüğünü söyledi.
Yatak odalarına bile koyuyorlar
Kubat, Vatandaşlar, kaçak suyu kullanmak için öyle yerler düşünmüş ki mesela banyo, mutfak, bahçenin en dip kenarlarına ve hatta bazıları yatak odasına bile musluk koymuş. Kaçak su kullanan meskenler meclis kararı ile 200 TL cezaya tabi tutuluyor. Binalarda ortak kullanım alanı var, bahçesinde merdivenin üstünde bir kaçak musluk yakaladığımızda, 250 TL ceza veriyoruz."
Suyu israf etmeyelim Su İşleri Müdürü İbrahim Kubat, son olarak kaçak su ile ilgili uyarılarda bulundu:"Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimizden rica ediyorum. Hiç kimse kaçak su kullanmasın. Zaten Bölgenin en ucuz suyunu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi veriyor. Kaçak su kullananlara ceza kesmek zorunda kalıyoruz. Kaçak olmasa da suyun kıymetini bilelim, israf etmeyelim, su çok önemlidir."