Kabus görmektense uyanık olmak evladır

Silahlı terör örgütü FETÖ tarafından düzenlenen darbe teşebbüsünün meydanları boş bırakmayanlar sayesinle milletçe püskürtüldüğünü ifade eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bundan sonra 'Korkulu rüya görmektense uyanık olmak evladır' anlayışıyla hareket edileceğini belirtti.

BAYRAM ZİLAN / ANKARA

Çankaya Köşkü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Darbe girişiminin püskürtülmesiyle birlikte herşey normale döndü. dedi. Olağanüstü Hal kararının büyük bir temizlik operasyonu olarak tanımlayan Kurtulmuş, "Bu noktada devleti bu urdan temizlemek için her türlü çalışmalar yapılır ardından da parantez kapatılır. 'Kanun hükmünde kararname' bu anlamda her türlü kolaylığı veriyor" dedi. Türkiye'nin FETÖ çetesi tarafından Suriye gibi iç savaşa sürüklenmek istendiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bu hainlerin Türkiye'nin birtakım güçler tarafından işgal edilmesini sağlamak için hareket ettikleri açıkça görülüyor" dedi ve 'Korkulu rüya görmektense uyanık olmak evladır' anlayışıyla hareket edileceğini bildirdi.

OHAL kararı çeteler için yapıldı

Bugüne kadar birçok kez Olağanüstü Hal ilan edildiğine değinen Kurtulmuş, "Bu millete karşı değil, devletin içerisinde örgütlenmiş bir çeteye karşı yapılmış olan OHAL'dir. Milletimiz şundan emin olsun, asla ve asla günlük hayatını etkileyecek hiçbir uygulama olmayacaktır. Bunun sözünü veriyoruz. Ekonomik ve toplumsal kararlarda hiçbir şekilde OHAL uygulaması olmayacaktır. Şimdiye kadar siyaset, iktidar, muhalefet, parlamento, parlamento dışı, medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çok büyük oranda bir bütün olarak nasıl durduysak, bundan sonraki süreçte de ana amacımız bütün bu toplumsal birliğin, bütünlüğün sağlanmasıdır. Amacımızı olağanüstü hali mümkün olduğu kadar kısa tutmaktır. İnşallah 3 aya kadar gerek kalmadan, 1- 1,5 ay içerisinde atmamız gereken adımları atarak süreci tamamlarız" dedi.

Darbecilere geçit vermedik

Türkiye'nin millet düşmanlığıyla hareket eden bir çeteden kurtulduğunu aktaran Numan Kurtulmuş, "Eğer 15 Temmuz akşamı milletin dirayeti, feraseti, cesareti olmasaydı bugün ne böyle bir toplantı yapıyor olacaktık ne de Türkiye'de herhangi bir şekilde sivil kelimesi kullanılabilir olacaktı. Ölümden kıl payı kurtulmuş bir cumhurbaşkanı var. O sabah 05.30'a kadar buradaydım. Tüm bakan arkadaşlarımız da görevinin başındaydı. Yoldan geçerken aracı kurşunlanmış bir başbakan, derdest edilmiş, içeriye alınmış genelkurmay başkanı var. Orada insanlar olmasa belki Çankaya Köşkü'ne gireceklerdi. Milletimiz darbecilere geçit vermedi" dedi. Medya kuruluşlarına bu süreçteki tutumlarından dolayı teşekkür eden Kurtulmuş, "Vicdani, insani bakımdan, vatanseverlik açısından Türk medyası büyük bir sınavı başarıyla vermiştir. Hiç tereddüt etmeden hatta hükümete karşı olan yayın kuruluşlarımız dahi demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmıştır.

"Şimdi yaraları sarma zamanı" diyen Kurtulmuş, çok büyük bir tahribat olduğunu ve darbe girişiminin izlerinin millete yansıtılmadan hızla silinerek yola devam edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ortada çok net bir tablo var

FETÖ terör örgütü ile mücadelenin seyri hakkında bilgiler veren Numan Kurtulmuş, "Soruşturmaların hızlandırılmasının yanı sıra en önemli nokta, devletin içerisinde yuvalanmış olan bu yapının bütünüyle deşifre edilmesi ve devletin içerisinden kazınması bunu konuştuk. Bununla ilgili bize çok önemli bir imkan sağlamış olacak. Burada artık hayali bir şeyle ilgili konuşmuyoruz, ortada net ve ağır bir tablo var. Bu tabloyla ilgili olarak da kim neresinde, ne şekilde durdu, bunların hepsi belli. Önce merkez halkasının, onlarla bağlantılı olanların deşifre edilmesi yardım ve yataklık edenlerin tamamının ortaya çıkarılması konusunda olağanüstü hal elimize çok daha hızlı, çok daha kuvvetli hareket edebileceğimiz bir imkan veriyor" şeklinde konuştu.

Türkiye tarihi böyle kötülük görmedi

Türkiye'nin birçok darbe ve olağanüstü dönemle karşılaştığına işaret ederen Kurtulmuş, "Darbelerin hepsi kötüydü ama Türkiye tarihi böyle bir kötülüğü görmedi. Bu adamların amacı darbeyle yönetimi değiştirmek değil. Türkiye'de çok büyük bir kaos çıkartarak, Sayın Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırarak, ondan sonra buldukları siyasetçileri ortadan kaldırarak ülkede büyük bir kaos çıkmasını ve Türkiye'nin bölünüp parçalanarak Suriye gibi her köyünün, her kentinin başka silahlı gücün elinde olduğu bir ülke haline gelmesini ve nihayetinde de Türkiye'nin birtakım güçler tarafından işgal edilmesini sağlayacak bir zihin altyapısıyla hareket ettikleri açıkça görülüyor. Dolayısıyla bu kadar büyük bir ihaneti Türkiye tarihi görmemiştir." ifadelerini kullandı.