Japonya'dan Rusya'ya yaptırım protestosu

Japonya, Toyota Motor gibi ülkenin önde gelen 13 şirketinin başkanlarına Rusya'ya kalıcı giriş yasağı getiren Moskova hükümetini protesto etti.

Haber: Yunus Akseki

Japonya Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, Rusya'nın 13 Japon vatandaşına uyguladığı yaptırımla ilgili açıklama yaptı. Hayaşi, Moskova'nın bu yaptırımlarının Japon şirketlerinin Rusya'daki meşru faaliyetlerini sınırladığını belirterek, bu durumun "kesinlikle kabul edilemez" olduğunu vurguladı. Japon hükümeti, Rusya'nın yaptırımlarına karşı protesto hakkını kullandı.

13 Japon vatandaşı kara listeye alındı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Japonya'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyon" kapsamında Rusya'ya yönelik yaptırımları sürdürdüğünü hatırlatarak, bu yaptırımlara karşılık olarak Toyota Motor Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Akihiko Tanaka ve Rakuten'in kurucusu Hiroshi Mikitani'nin de aralarında bulunduğu 13 Japon vatandaşına süresiz giriş yasağı getirdiğini açıkladı. Açıklamada, yaptırımlar uygulanan 13 Japon vatandaşının isimleri de yer aldı.