İzmir’i şimdi de böcek sardı! Atina’yı bırak İzmir’e bak

İzmir halkının çilesi bitmiyor. Şehri saran kötü koku, toplanmayan çöpler, asfaltlanmayan yollar, ulaşım sorunu ve susuzluğa bir de böcek istilası eklendi. Yunanistan’a konsere giden ve Yunan dostluğuyla övünen Belediye Başkanı Tunç Soyer’e vatandaş büyük tepki gösterdi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

CHP yönetiminin şehirden mezraya çevirdiği İzmir pislikten geçilmiyor. Denize akan lağımların görüntüsü ve kenti saran kötü kokudan bunalan vatandaşların isyanına kulak tıkayan CHP’li belediye çöpleri de almıyor. Sokaklara asfalt dökülmeyen ve 90’lı yıllarda rastlanılan görüntülerde olduğu gibi su için elinde bidonlarla sıra bekleyen vatandaşlara çare bulmayan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Atina’da konserlerde geziyor.

İzmir’i böcekler istila etti

Şehrin sorunlarına çare bulmak yerine keyif çakan Tunç Soyer, “Dalaras’ın Atina Akropol’de İzmir Senfoni Orkestrası ile birlikte verdiği konserine katıldım. Ege’nin iki yakası arasındaki dostluk ne olursa olsun bozulamaz. Her şey çok güzel olacak” paylaşımında bulundu. İzmir’in devasa sorunlarını görmezden gelen Soyer’in twitinin altına tepki yorumları yağdı. Bornova ve İnönü Caddesi olmak üzere kentin çeşitli semtlerinden yazan vatandaşlar, evlerini böceklerin sardığını ve sinek saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti.

Yunan dostluğuna da tepki

Bir zamanlar İzmir’i işgal eden ve Türklere büyük zulümler yapan Yunanlılarla dostluğuyla övünen Soyer’e İzmirli vatandaşlar da tepki gösterdi. “Yunan dostluğundan ziyade İzmir’i köyden şehre dönüştürecek projeler düşünmelisiniz” diyen vatandaşlar, İzmir’in bunca sorunu varken Yunanistan’a konsere giden ve hizmet adına hiçbir şey yapmayan başkana bir daha oy vermeyeceklerini ifade etti.