İzmir'de belediye çalışanları işi bıraktı! Kent çöpten geçilmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzenerji'de çalışan işçiler, "vasıf ödemeleri yapılmadığı" gerekçesiyle iş bırakınca, toplanmayan çöpler şehirde kirliliğe yol açtı.

Haber: Yunus Akseki

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işçiler arasındaki anlaşmazlık, kent genelinde çöp krizine yol açtı.

Kent Temizliği Şube Müdürlüğü’nde görev yapan ve DİSK'e bağlı Genel İş İzmir 2 No'lu Şube üyesi 90 işçi, vasıf ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakma kararı aldı.

Çöp yığınları merkezde kirliliğe neden oldu

Konak ilçesindeki Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Kordon bölgelerinde çöplerin toplanmaması kirliliğe yol açtı. Vatandaşlar, oluşan çöp yığınlarına tepki gösterdi.

Genel İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, 90 çalışanın vasıf haklarının verilmesi için yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığını, bu nedenle işçilerin iş bırakma kararı aldığını açıkladı.

Anlaşma sağlanmadığı sürece eylem devam edecek

Gül şunları kaydetti:

Bizim tek talebimiz arkadaşlarımızın vasıflarının verilmesi. Şoförlük yapıyor ünvanı verilmiyor. Araç arkası görev yapıyor karşılığı verilmiyor. Arkadaşlarımız da yaptıkları işin karşılığını alamadıkları için görevlerini bırakma kararı aldılar.

Bugün çöplerin toplanması için formüller getirdiler. Arkadaşlarımız tepki gösterdiler, çöplerin toplanmasına engel oldular. Gerilim olmasın diye zabıta da geri çekildi. Anlaşma sağlanmadığı sürece eylem devam edecek.