Genel seçim mağlubiyetini unutmak ve unutturmak isteyen partilerden biri de İyi Parti.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilk etapta karşı çıkan, kısa süre sonra razı olan partide şimdilerde hesaplaşmalar hakim.
Öyle ki İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için kendi yolunu çizdi.
Partililer tarafından istifaya davet edilen Akşener, partisini kurultaya götürdü.
Ardından tek aday girdiği seçimde bir kez daha genel başkan seçildi. Bunun üzerine yaşananlardan sorumlu tuttuğu Kılıçdaroğlu'nun karşısına geçti.
Akşener İzmir adayını Ümit Özlale’yi seçtiAkşener'in yeni görevinde ilk işinden biri yerel seçimlerde kapısını ittifaka kapatmak oldu.
Böylelikle İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurdu.
Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nı da açıklayan Akşener, Ümit Özlale'yi işaret etti.
Özlale’den sert tepkiArdından gözler Özlale’ye çevrildi. İzmir için seçim turlarına başlayan genel başkan yardımcısı Ümit Özlale, gelişmeler devam ederken T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuştu.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özlale, İzmir için Meral Akşener’e adeta rest çekti.
‘Görevimden ayrılırım’Adaylığının pazarlık konusu yapılması durumunda partiden istifa edeceğini açıklayan Özlale, “Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım.” dedi.
İYİ Parti ne zaman kuruldu?İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 44 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.
Parti, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Aydın, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır. MHP'nin 2017 anayasa referandumunda 'Evet' oyu çağrısı ve partinin genel başkanı Devlet Bahçeli'nin yerine başka bir genel başkan getirmek için düzenlenen bir kurultayın ardından tanınmış MHP üyeleri arasında yeni parti fikri ortaya çıktı. Siyasi yorumculara göre parti genel olarak etnik milliyetçiliğe karşı ılımlı sivil milliyetçiliği desteklemektedir. Parti kendisini siyasi yelpazenin merkezinde olarak tanımlar ve Avrupa Birliği ile Türkiye'nin yakın ilişkilere sahip olduğu olumlu bir gündemi savunur, Türkiye'nin Batı Bloku'nun bir parçası olmaya devam etmesi gerektiğini vurgular. Üçüncü taraf kaynaklar, partiyi siyasi yelpazenin merkez sağında veya sağ kanadında olarak tanımlamıştır.