İyi Parti'den İzmir itirafı: Keşke iktidar yönetse

İyi Parti üyesi Ayhan Erel'in İzmir'deki yönetim eksiklikleri ve sorunlarını dile getiren açıklamaları, "Keşke İzmir'i bir dönem iktidar partisine üye bir başkan yönetse" şeklindeki sözleriyle dikkat çekerek gündemde yer aldı.

Uzun yıllardır CHP'li başkanlar tarafından yönetilen İzmir'in içler acısı hali tüm Türkiye'nin malumu...

Hizmet değil ideolojik motivasyonla yerel seçimleri geçiren İzmir'de başkan adaylarının CHP'li olmaları şimdiye kadar kazanmaları için en geçerli özellik oldu.

‘CHP’nin odun koysak seçilir yaklaşımının geçerliliği kalmadı’

İzmir'deki altyapı ve hizmet sorunları o kadar büyüdü ki CHP'nin "odun koysak seçilir" yaklaşımının halkta geçerliliği kalmadı.

Öyle ki İyi Parti 27. Dönem Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, halkın bu durumuna tercüman olacak bir itirafta bulundu.

‘İzmir'i iktidar yönetse 5 yılda ayağa kaldırır’

tv100 ekranlarında yayınlanan Erdoğan Aktaş'ın sunduğu Eşit Ağırlık programına katılan Erel, İzmir'in durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

Erel, "İzmir çok yoğun bir şehir, gittiğimde gönlümden ‘Keşke İzmir’i bir dönem iktidar partisine mensup bir belediye başkanı yönetse sanırım 5 yılda ayağa kaldırırdı’ diye geçirdim." dedi.

Sözleri sosyal medyada gündem oldu

Erel'in bu sözleri sosyal medyada gündem olurken, İyi Parti'nin İzmir'de aday çıkartmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yerel seçimlere kendi kadroları ve kendi adayları ile gitme kararı alan İyi Parti'de, partinin önemli isimlerinden Ümit Özlale'nin ismi İzmir adaylığı için geçiyor.

Özlale, İzmir'de çalışmalarına bile başladı. İyi Partili Özlale, uzun süredir İzmir'de İzmirlilerle bir araya geliyor.

Ayhan Erel’in siyasi kariyeri

1980 yılında Bursa Eğitim Enstitüsünü, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir.

1982 - 2005 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yapmıştır. 1997 yılından itibaren Aksaray Barosuna kayıtlı avukatlık yapmaktadır. Aksarayspor'da, Aksaray Barosunun yönetim kurullarında görev almıştır. 2007 yılında MHP Aksaray'dan milletvekili aday adayı olmuştur. 2009-2012 yıllarında MHP Aksaray belediye meclis üyesi olmuştur. 2014-2016 yılları arasında MHP Aksaray il başkanı olarak görev yapmıştır. 2016 yılında MHP olağanüstü kurultay çağrı heyeti başkanlığı yapmış, 2017 yılında İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olmuştur. 27. dönem Aksaray milletvekilidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

İYİ Parti ne zaman kuruldu?

İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "İYİ Parti" şeklindedir. Simgesi güneş ve parti isminin Kayı boyu bayrağından esinlenilerek yazılmasıdır. TBMM'de 44 milletvekili ile grubu bulunmaktadır. Genel başkanı Meral Akşener'dir.

Parti, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ayrılan tanınmış isimler tarafından kurulmuştur. Partinin kurucusu ve genel başkanı Meral Akşener ile ilk genel başkan yardımcısı Koray Aydın, parti kurulmadan önce MHP'nin yönetiminde görev almıştır.