İstifa yerine izne ayrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevindeyken İşadamlarının sponsorluğunda ülke ülke dolaşan Zekeriya Öz, HSYK' tarafından Bakırköy'e atanmıştı. Hakkındaki iddialarla ilgili olarak belge açıklayacağını söyleyen ancak düzenlediği toplantıda bir makbuz bile açıklamayan Öz, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atanmasına itiraz etti.

36 geziye çıkmıştı

Son iki yıl içinde 18'i yurtdışı olmak üzere 36 geziye çıkan eski İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün 2013'te tek bir soruşturma bile yürütmediği ortaya çıkmıştı. Öz'ün iş cetvelinde, baktığı dosya sayısı "sıfır" olarak yer almıştı.

Kamuoyu istifa bekliyor

İşadamı Ali Ağaoğlu sponsorluğunda Dubai'ye gittiği, safari gezisi yaptığı, kral dairelerinde kaldığı ortaya çıkan Öz ile ilgili olarak HSYK inceleme başlatmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nden alınarak Bakırköy'e atanmıştı. Hakkındaki iddialarla ilgili olarak kamuoyunun istifasını beklediği Savcı Öz Bakırköy'e atanmasıyla ilgili olarak itiraz edip izne ayrıldı. Savcı Öz'ün izni sırasında hangi ülkeye gideceği ise merak edildi. AK Parti'den istida eden Hakan Şükür geçtiğimiz günlerde istifa sonrası ilk gezisini ABD'ye yapmış ve Fethullah Gülen'le görüştüğü iddia edilmişti