İsteğin gerçekleşmesi için okunacak dua

İsteğin gerçekleşmesi için hangi dua okunmalı? Dileğin gerçekleşmesi için hangi dua okunmalı? Dilek duası nedir? Hacet duası nedir? Bir isteğin gerçekleşmesi için okunacak duayı haberimizde bulabilirsiniz. İşte isteğin gerçekleşmesi için okunacak dua...

İsteğin gerçekleşmesi için hangi dua okunmalı? Dileğin gerçekleşmesi için hangi dua okunmalı? Dilek duası nedir? Hacet duası nedir? Bir isteğin gerçekleşmesi için okunacak duayı haberimizde bulabilirsiniz. İşte isteğin gerçekleşmesi için okunacak dua...

Dilek (Hacet) Duası Okunuşu

Estagfirullah min külli mâ kerihallah, Estagfirullahel’azîm ellezî lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyûme ve etûbü ileyh

Dilek (Hacet) Duası Anlamı

Razı olmadığın şeylerden, yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru! Kendisinden başka ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azîm olan Allah’a istigfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım.

Dilek (Hacet) Gerçekleşmesi İçin Zikir

Abdülehad Serhendi hazretleri buyuruyor ki: 70 kere, “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir”okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.

Tek tek 70 kere okunmaz. Tamamı sıralı okunup başa dönülür, bu şekilde, tamamı 70 kere okunur. Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir. İsm-i a’zam, ism-i Celal, Esma-ül Hüsna’dır. Her namazdan sonra okuyana ne mutlu! Hiç olmazsa günde bir defa okumalı. Dilek için kırk gün kadar okumalıdır.

Türkçe Dilek (Hacet) Duası

“Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!”

Dilek (Hacet) Duası Kabulü İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

Duanın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.

Dualarım niçin kabul olmuyor dememelidir.

İstenilen şeyin olmaması, duanın kabul olmadığını göstermez. Onun için duaya devam etmeli!

Bela gelmeden önce çok dua etmelidir.

Duaya hamd ve salevatla başlamalıdır.

Yalvararak dua etmelidir.

Günah işlemeyen dille dua etmelidir.

Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dille dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu.

Dilek (Hacet) Duası Nasıl Yapılmalı?

Allah’tan bir isteği olan bol miktarda İstiğfar okumalıdır.

Bir dileği olanlar bunun için adakta bulunurlarsa dilekleri daha kolay kabul olunur.

Dua ederken Hz. Muhammed (s.a.s)’i aracı etmek, dileklerimizin kabul olmasına sebep olacaktır. Peygamberimizi vesile ederek yapacağımız duaları, Rabbimiz kabul edecektir.

Dilek (Hacet) Duası Hakkında Hadisler

“Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahü teâlâdan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.”

“Mümin dua edince, Allahü teâlâ, Cebrail’e, “Ben onu seviyorum, isteğini hemen yerine getirme!” Facir [günahkâr] dua edince de, “Ben onun sesini sevmiyorum. İsteğini hemen yerine getir” buyurur.”

“Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir”

Dilek (Hacet) Duası Hakkında Rivayetler

Kör bir zat gelip

-Ya Resulallah! Allahü teâlâya dua et, gözlerim açılsın) dedi. Peygamber efendimiz de,

-Güzel bir abdest al! Sonra, “Yâ Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et!”duasını okumasını söyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gözleri açıldı.