İşte taklacının planı!

Ordu Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 3 bakanın görevlerinden istifa ettiği gün partisinden ayrıldı. Şahin'in istifa kararının ardından bakın hangi plan çıktı.

İdris Naim Şahin, Başbakan Erdoğan'ın uzun süre yakınçalışma arkadaşı oldu. AK Parti'nin Genel Sekreterlik görevini yürüttü. 12 Haziran 2011'de yapılan Genel Seçimlerden sonra İçişleri Bakanı koltuğuna getirildi.

İdris Naim Şahin bakanlığı döneminde en çok tartışılan bakan olarak öne çıktı. Çok konuşmasıyla ve yaptığı gaflarla dikkat çekti.

6 Temmuz 2011'de başlayan görev süresi, 24 Ocak 2013'te sona erdi. Başarılı olduğuna inanıyordu, görevden alınmayı beklemediği için kırgın olduğunu açıkça dile getirdi. Kendisinin "şahin" olduğu için çözüm sürecine kurban edildiğini düşündü.

İdris Naim Şahin, halefi Muammer Güler'e, "gönlünce koltukta" kalmasını temenni ederek görevi teslim etti.

ORDU'DA ADAYLIĞA HAZIRLANIYOR

AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı bekledi fakat yapılan kamuoyu yoklamalarında Enver Yılmaz'ın ismi öne çıktı. Başbakan Erdoğan'ın, 5 Aralık'ta yapılan açıklamada kendi adı değil Enver Yılmaz'ın adının okunacağının kesinleşmesi ile ipler iyice gerildi. Şahin, istifa açıklamasında anketlere göndermede bulunması da bu iddiayı güçlendirdi.

İdris Naim Şahin'den geçtiğimiz günlerde önce MHP'den, ardından da BBP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi geldi. "Gelin partimizden aday olun" dendi.

Cafesiyaset'in iddiasına göre, İdris Naim Şahin Ordu'dan adaylığa hazırlanıyor. AK Partili aday Enver Yılmaz'ın karşısına bağımsız aday olarak çıkacak olan Şahin'e, diğer partilerin de destek vereceği öğrenildi.