İşte Avrupa demokrasisi!.. Sandıklara el konuldu

Katalonya'da bağımsızlık referandumu gerginlikle başladı. Sandığa gidip oy kullanmak isteyenlere İspanyol polisi müdahale etti.

Haber Merkezi

Bağımsızlık referandumu için sandığa giden Katalanlara polis plastik mermi kullanarak müdahale etti. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

Oy kullanmak için kurulan merkezlere İspanyol polisi baskın düzenledi. Tüm oy pusulaları ve sandıklarına el konulduğu açıklandı.

KATALONYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

İspanyol hükümetinin Katalonya Valisi Enric Millo, Katalonya özerk bölgesinde düzenlenen referandumun yasadışı olduğunu belirterek, uygulanan şiddet ile ilgili "İstemediğimiz şeyleri yapmak durumunda kaldık." dedi.

EVLERDE BASILAN OY PUSULARLARI GEÇERLİ OLACAK

Mühalenin ardından konuşan Katalonya Özerk Yönetim Hükümeti Sözcüsü Jordi Turull kural değişikliğine gittiklerini ve evlerde basılan ve zarf içinde olmayan oy pusulalarının da geçerli sayılacağını ifade etti. Katalanların herhangi bir okulda, kayıtlarına bakılmaksızın oyunu kullanabileceğini söyleyen Turull, İspanyol güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen oy kullanma merkezlerinin halen yüzde 73'ünün açık olduğunu iddia etti.

'REFERANDUM GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ'

İspanya hükümeti, polis ve jandarmanın müdahale ettiği Katalonya'daki bağımsızlık referandumunun tamamen geçerliliğini yitirdiğini bildirdi.

3'Ü AĞIR 38 YARALI

İspanyol polis ve jandarmasının, Katalonya'da yasa dışı olmasına rağmen gerçekleştirilmek istenen bağımsızlık referandumuna müdahalesinde 3'ü ağır en az 38 kişinin yaralandığı bildirildi.