İşte AK Parti''nin alabileceği 9 yeni il!

AK Parti, adaylarını belirlemek için anket ve başarı analizleri çıkardı. Bu çalışmadan partinin en az 47 belediye yönetiminin alınacağı sonucu çıktı.

Sabah Başbakan Tayyip Erdoğan'ın masasında bulunanyerel seçim çalışmasına ulaştı. Anket, temayül, başarıanalizleri ve şehirlerin siyasi yapıları göz önünde bulundurularak hazırlanan çalışma ilginç verileri ortayakoyuyor.

AK Parti'nin en az 47 belediye alacağını öngörençalışmaya göre kazanılacak belediye sayısı 56'yı aşabilir. Çalışma AK Parti'nin MHP'den 5, CHP'den de 3 belediyeyi alacağını ortaya koyuyor.

ANTALYA, ADANA, IĞDIR

5 Belediye MHP'den alabilir: Adana, Balıkesir, Gümüşhane, Manisa, Uşak. 3 Belediye CHP'den alabilir. Antalya, Ordu, Zonguldak. AK Parti, 1 Belediye'yi (Iğdır) doğru bir adayı göstererek BDP'den alabilir. 5 Belediye'de MHP etkin : Bartın, Isparta, Kastamonu, Karabük, Osmaniye. CHP'nin elindeki 11 il Artvin, Aydın, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırklareli, Mersin, Muğla, Sinop ve Tekirdağ'da güçlü yarış olacak. BDP, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şırnak, Tunceli veVan olmak üzere 7 ilde etkin.

TEMAYÜL VE ANKET ETKİSİ Toplam 81 ilden 70'inin belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan'ın 11 il adaylarını da önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor. 48 ilde belediye yönetimini elinde bulunduran AK Parti, bunlardan 21'indeki adayını değiştirdi. Büyük oranda temayül ve anket sonuçlarını dikkate alanErdoğan, 'parti oylarının çok altında' denilen illerde isim değişikliğine gitti. Oylarını koruyan ya da biraz altında olan isimlerle 'yola devam' dedi. Oyları parti oylarının altında kaldığı belirlenen 25 belediyeden 18'inin adayı değiştirildi. 'Değiştirilebilir' kategorisindeki 5 il Ağrı, Bitlis, Ardahan Niğde ve Nevşehir'de adaylar yerinde kaldı. Bu kategorideki Kars ve Karaman'ın adayları ise belli değil.