İstanbul'un göbeğine taş ocağı

İstanbul'da Recep Tayip Erdoğan'la başlatılan çevreci belediye anlayışına CHP'den darbe geldi. Erdoğan, döneminde şehir içinde bulunan çimento fabrikaları, taş ocakları, beton tesisleri bir bir kapanırken, 2014 yılında CHP'li Kartal Belediyesi usulsüz olarak şehrin göbeğinde taş ocağı açtı.

İSMAİL ZELVİ

Kartal Belediyesi tarafından 2014 yılında Omolar İnşaat şirketine usulsüzce verilen taş kırma alanının ruhsatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. Hiçbir çevre izolasyon önlemi almadan bir yıl boyunca taş kırma işlemine devam eden şirket, ruhsatın iptaline rağmen çalışmalara devam ediyor. Kartal Belediyesi'nin şirkete göz yummasıyla birlikte yoğun toz ve yüksek sesten dolayı çevrede oturan mahalle sakinlerinin kabusu oluyor.

CHP KURALLARI ÇİĞNİYOR

Ruhsat verme hakkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde olmasına rağmen, Kartal Belediyesi usulsüzce Büyükşehir'e sormadan Omolar İnşaat'a, Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve DAP Yapı inşaatından çıkan taş ve molozun geçici depolama işlemi için ruhsat verdi. Gizlice verilen ruhsattan sonra Omolar İnşaat hiçbir izolasyon önlemi almadan faaliyetlerine devam etti. Çevrede oturan mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine İBB incelemede bulundu. Kartal Belediyesi'nin hakkı olmadan usulsüzce ruhsat verdiği tespit edilerek ruhsat iptal edildi. Ancak ruhsatın iptal edilmesine rağmen Kartal Belediyesi şirkete peşkeş çekerek faaliyette bulunmasına izin verdi.

TELEFONU YÜZÜNE KAPATTI

Kartal Belediyesi'nin kaçak olarak Omolar İnşaat'a ruhsat vermesinin ardından Kartal Belediyesi ruhsat müdürlüğü Konu hakkında bilgi veremeyeceklerini söylediler. Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak da görüş vermekten kaçındı.

Yılllarca sürmesi planlanan projede yılda 360 bin ton kireç taşı kırılması planlanıyor.

Şirketin üretim bilgilerine göre,

Yıllık Üretim 360.000 ton/yıl

Aylık Üretim 30.000 ton/ay

Günlük Üretim 1.200 ton/gün

Saatlik Üretim 100 ton /saat

Yıllık Çalışma Süresi 300 gün/yıl

Aylık Çalışma Süresi 25 gün/ay

Günlük Çalışma Süresi 12 saat/gün

Çalışacak Toplam Personel 6 kişi

Vardiya Sayısı 1

Kurulan tesisin günün teknolojik gelişmelerine paralel olarak

yapılması muhtemel iyileştirme çalışmaları doğrultusunda uzun yıllar çalışacağıdüşünülmektedir.

B)MOBİL KONKASÖR TESİSİNDE OLUŞACAK TOZ MİKTARI:

Tesis de yıllık 360.000 ton malzeme üretimi yapılıyor.

Aylık Üretim Miktarı : 30.000 ton/ay

Günlük Üretim Miktarı : 1.200 ton/gün

Saatlik Üretim Miktarı : 100 ton/saat

Çalışma Süresi : 300 gün/yıl, 12 ay/yıl, 25 gün/ay, 12 saat/gün

Vardiya Sayısı : 1

Tesisde 2 adet kırıcı bulunacaktır. Tesisinden çıkan malzeme yaklaşık 15.000

m2 'lik alanda depolanacak ve depolama alanından yaklaşık 600 m mesafedeki projede

kullanılmak üzere gönderiliyor. Günlük 1.200 ton malzeme 10 adet kamyon (20

ton'luk) ile 60 sefer ile nakliyesi yapılıyor.

"ZABITA, ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

Kartal Belediyesi'nin usulsüz işlemlerinin ardı arkası kesilmiyor. İlk olarak kaçak ruhsat vermesinin ardından, bu kez de inşaat firmasının Pazar günleri de çalışmasına izin verdi. Yasak olmasına rağmen Pazar günleri de çalışmalara devam eden inşaat firmasını mahalle sakinleri Kartal Belediyesi zabıtasına şikayet etti. Şikayette bulunan mahalle sakini Asım Ertürk, "Yasak olmasına rağmen Pazar günleri de çalışıyorlar. Zabıtaya şikayet ettik. Zabıtada bize, "Biz çalıştıklarını görmedik" dedi. Pazar günü çalıştıkları halde zabıta, görmediklerini belirterek yalan söylüyor. Artık bu duruma biri son versin. Mahalle sakinleri olarak çok rahatsızız" dedi.