İstanbul'dan Mursi'ye destek

Mısır'da yarın mahkeme karşısına çıkarılması beklenen ülkenin darbeyle görevden alınan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanması İstanbul Saraçhane Parkında binlerce kişinin katılımı ile protesto edildi.

Mısır'da bugün hakim karşısına çıkacak olan Mursi'ye Saraçhane'de toplanan binlerce kişi destek verdi. Saraçhane Parkında toplanan yüzlerce kişi Cunta lideri Sisi'yi lanetlerken İhvan'a ve Mursi'ye destek verdi. Göstericiler "Darbeciler, Mursi'yi Yargılayamaz", "Dünyanın Sessizliğine Rağmen Susmayan, Cuntanın Katliamlarına Karşı Yılmayan, Direnen Mısır Halkına Bin Selam!", "Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!" yazılı pankartların açıldığı eylemde "İslami Hareket Engellenemez!", "Darbeciler Yenilecek, İslami Hareket Kazanacak!", "Müslüman Zulme Ortak Olamaz!", "Suriye'de Mısır'da, Direnişe Bin Selam!", "Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacak!", "Metin Turan'a Özgürlük" yazılı dövizler taşıdı.

Cunta hesap verecek

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, eylemde yaptığı konuşmada yargılamanın Mursi'ye yönelik değil İslami harekete karşı yürütüldüğünü ifade ederken işletilen bu baskıcı sürecin Müslümanları sindiremeyeceğini belirtti.

Türkiye'de yaşayan İhvan yetkililerinden Eşref Abdülgaffar ise "Mısır'da halk tarafından seçilmiş olan Mursi'yi yargılamak isteyenler, cinayet işleyen, tecavüz eden, insanları kadın-çocuk demeden esir alan suçlulardır" dedi. "4 Kasım Mursi'nin değil tüm özgür insanların yargılanacağı gündür" diyen Abdulgaffar bu sebeple bu günü özgürlüğün, adalet ve insanlığın ayaklar altına alındığı gün olarak anılacağını ifade etti.

Eylemde bir konuşma yapan Akit Gazetesi yazarı Ahmet Varol konuya gösterilen ilgiye teşekkür etti. Mısır tarihinde ilk kez geçerli bir seçimle başa gelmiş olan Mursi'yi eşkıya usulüyle kaçıranların bugün yargıç pozisyonuna geçip adalet sağlayıcılığına soyunmalarının anlamsızlığına dikkat çeken Varol, Mursi'nin halen meşru/resmi cumhurbaşkanlığı sıfatını taşıdığını belirtti. Mursi'nin dik duruşunun Şeyh Ahmet Yasin'in Siyonist devlet karşısındaki tavrına benzediğini vurgulayan Varol cuntanın mahkemelerinin geçersiz olduğunu kaydetti.