İstanbul en güvenli metropollerden biri

İTO'da basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen ve İstanbul'un sorunlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Metropollere baktığımız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli. Metropol güvenliği açısından da İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi" dedi.

İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen kahvaltılı programda İstanbul Valisi Vasip Şahin'le medya mensupları bir araya geldi. Milat Gazetesi İstihbarat Şefi Özlem Doğan'ın da katıldığı toplantıda İstanbul'daki Suriyeli mülteciler hakkında açıklamalarda bulunan Şahin şöyle konuştu: "'Suriyeliler geldi, suç oranı arttı' demek haksızlık olur. Suça karışanların oranı 5-10 bini geçmez. Bunların içinde dilencilik hadiseleri de var.

Adaptasyon süreci başlayacak

Suriyeli mültecilerin içerisinde iyi eğitimli ve seviyesi yüksek insanların da olduğuna dikkat çeken Şahin, "Bu kişilerden istifade etmek lazım. Bazı sosyal projeler ile Suriyeliler açısından adaptasyon süreci oluşturulacak. Hem topluma dinamizm katar, hem de renklilik sağlar. Bizim bu insanları çeşitli projelerle topluma entegre etmemiz lazım. Sivil toplum kuruluşlarımız bu konuda iyi çalışıyor. 500 bin Suriyeliyi İstanbul'da barındırıyoruz. Ama İstanbullu bu durumu beklenenden çok daha az hissediyor" dedi.

İstanbul güvenli şehir

5 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da cinayet ortalamasının ikiyi geçmediğinin altını çizen Şahin sözlerini şöyle noktaladı: "Şehir olarak bizim günde ortalama olarak 900 hadisemiz var. Bunun içerisinde çok basit yaralamalar da var. Gönül hiç olmamasından yana ama böyle metropollere baktığımız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli. Metropol güvenliği açısından da İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi."