İsrailli generalden dikkat çeken itiraf: Hamas'a kimse meydan okuyamaz

Eski İsrail Ordusu Gazze Tümeni Komutanı General Gadi Şemni, Hamas'ın savaşta kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek "İsrail ordusunun çekilmesi durumunda Hamas'a kimse meydan okuyamaz" dedi.

New York Times'ın haberine göree Eski İsrail Ordusu Gazze Tümeni Komutanı General Gadi Şemni, çatışmaların seyrine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Şemni, "Güçlerimiz çekildikten sonra Hamas'a kimse meydan okuyamaz. Hamas bu savaşı kazanır," ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail'in eski generali, Hamas ile yapılan taktiksel çatışmaların kazanılabileceğini ancak genel savaşın kaybedileceğini vurguladı. "Ordunun çekilmesinden 15 dakika sonra, direniş gösteren Hamas şehirleri ve bölgeleri geri alıyor," dedi. Ayrıca, tünellerin ele geçirilmesi ve yıkılmasının yıllar sürebilecek karmaşık bir mühendislik projesi olduğunu belirtti.

İşgalci İsrail'in net bir savaş planı yok

Şemni, "Net bir savaş planının olmayışı, askerler ve subaylar arasında hayal kırıklığına neden oluyor," diyerek hükümetin güneyde Hamas'a, kuzeyde ise Lübnan Hizbullah'ına karşı zafer elde edemediğini ifade etti.

Bunun yanı sıra, mevcut ve eski İsrailli güvenlik yetkilileri, "Hamas'ın bu savaşta mağlup edilmesinin pek mümkün olmadığı" görüşünde birleşiyor. Bu açıklamalar, bölgedeki çatışmanın ne denli karmaşık ve zorlu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.