İsrail’den ABD’ye tebrik

İsrailli yetkililer İran’ın üst düzey komutanlarından Süleymani’yı öldüren ABD’yi tebrik etti.

İsrailli yetkililer İran’ın üst düzey komutanlarından Süleymanı’yı öldüren ABD’yi tebrik etti.ABD, İran'ın en üst düzey komutanlarından Kasım Süleymanı’yı, Irak'ın başkenti Bağdat'taki havalimanına insansız hava aracı ile düzenlediği saldırıyla öldürmesi siyonist İsrail’i memnun etti.

Terör devleti Israil’in başbakanı Netanyahu bugün yeni bir Ortadoğu’ya uyandıklarını ifade ederek “ Ortadoğu’daki en tehlikeli terrorist ortadan kalktı” dedi.

Süleymani'nin öldürülmesi ile bölgedeki dengelerin İsrail yararına değişeceğini belirten İsrailli vekil Yaır Lapid “ ABD başkanı Trump’ı gönülden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu. “ Suriye’dem Buenos Aires’a kadar düzenlenen pek çok saldırı ve öldürülen binlerce insanın katili olan Süleymanı’yi öldürdüğünden dolayı sayın Trump’ı tebrik ediyorum” diyen siyonist Lapid, İran’ın bir terör devleti öldüğünü ve artık askeri müdahale ile durdurulabileceğini ileri sürdü.

Mossad’ın eski başkanı Danny Yatom ise Süleyman'nin öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada “İranlı pek çok komutan var ama Süleymanı’nın etkisine sahip ve Hamaney’e bu kadar yakın kimse yoktu” dedi.

Yeniakit