İsrail yine çağrı cihazlarını patlattı

İsrail Hizbullah'a yönelik ikinci kez siber saldırı gerçekleştirdi. Lübnan'ın güneyi ile Beyrut'un güneyinde Hizbullah üyelerine ait iletişim cihazları patlatıldı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Hizbullah'a ait telsizler, son dönemde hedef alınan yeni bir saldırıya maruz kaldı. Üst düzey kaynaklar, bu telsizlerin hedef alındığını doğrularken, güvenlik birimlerinin olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatacağı açıklandı.

Beş ay önce satın alınmıştı

Haberlere göre, hedef alınan telsizler, Hizbullah tarafından yaklaşık beş ay önce çağrı cihazlarıyla birlikte satın alınmıştı. Bu cihazların, özellikle güvenli iletişim amacıyla kullanıldığı belirtiliyor.

İsrail'den ikinci siber saldırı

Bu yeni saldırı, dün akşam gerçekleşen ve Hizbullah üyelerine ait çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatılması olayının ardından geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılar sonucu iki çocuk da dahil olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 200’ü ağır olmak üzere yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hizbullah'tan ilk açıklama

Hizbullah yetkilisi Hashem Safidini patlamanın ardından yaptığı açıklamada; "Yeni bir aşamayla karşı karşıyayız, hiç kuşkusuz yanıtsız kalmayacak." dedi.

Patlamalardan birinin dünkü saldırıda ölenlerin cenaze töreninin yakınlarında gerçekleştiği belirtiliyor.

Lübnan kaynakları: En az 3 kişi öldü

Lübnan güvenlik kaynakları, ikinci saldırıda en az üç kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in dün gerçekleştirilen siber saldırısı ile Lübnan'da 'pager' çağrı cihazları eş zamanlı patlatılmıştı. Patlamalar sonucu en az 9 kişi hayatını kaybederken, aralarında İran'ın Lübnan Büyükelçisi Mojtaba Amani'nin de bulunduğu 2 bin 800 kişi yaralandı.

Bölgeden gelen ilk görüntüler https://t.co/xZigon7u73 pic.twitter.com/1iFoaOcnmi

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) September 18, 2024

İsrail terörist yüzünü tekrar gösterdiLübnan'da çağrı cihazlarının patlaması sonucu bazı bölgelerde yangın çıktı pic.twitter.com/cp0F3BjHzI

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) September 18, 2024

Hizbullah kaynaklarından yapılan açıklamaya göre; karargahtaki el telsizleri infilak etti. Cihazların patlaması sonrası Lübnan'ın çeşitli yerlerinden dumanlar yükseliyor. pic.twitter.com/RaOwXKC3HT

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) September 18, 2024