İsrail sınır kapılarını kapattı: Binlerce yardım tırı dışarıda kaldı

Siyonist İsrail, "Refah" ve "Kerem Ebu Salim" sınır kapılarını 13 gün boyunca kapatarak, 3 bin yardım tırının Gazze'ye girişini engelledi.

Haber: Yunus Akseki

Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisi'nin yazılı açıklamasına göre, Siyonist İsrail'in Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarını kapatmaya devam etmesiyle Gazze'nin özellikle kuzey bölgelerinde kıtlık yeniden arttı.

Açıklamada, Siyonist İsrail'in iki sınır kapısını 13 gün üst üste kapalı tutmasıyla yardım malzemelerini taşıyan 3 bin tırın Gazze'ye girişinin engellendiği belirtildi. Ayrıca, 690 hasta ve yaralının tedavi için yurt dışına çıkmasının da İsrail tarafından engellendiği ifade edildi.

Ofisten yapılan açıklamada, sınır kapılarının kapalı durmasının var olan derin insani krizi ikiye katladığına dikkat çekilerek, "ABD yönetimi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplum soykırımın önlenmesi konusunda üzerlerine düşen rolü yerine getirmedi, Aksine işgale soykırım suçunun devam etmesi için yeşil ışık yaktı. Açlık ve kuşatma politikaları, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk kurallarını açıkça ihlal ediyor. Soykırım savaşının devamından işgalci İsrail'i, ABD yönetimini, Avrupa Birliği'ni ve uluslararası toplumu tamamen sorumlu tutuyoruz" denildi.

Uluslararası topluma baskı çağrısı

Açıklamada, tüm özgür dünya ülkeleri ve uluslararası kuruluşlara, İsrail'in sekiz aydır devam eden bu katliamı sonlandırması ve daha büyük insani felaketlerin yaşanmasını engellemek için baskı yapılması çağrısında bulunuldu.

Binlerce Filistinli katledildi

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın dünkü açıklamasına göre, Siyonist İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 386 Filistinlinin katledildiği ve 79 bin 366 Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.