İsrail saldırıları altındaki Gazze'de, 7 çocuk daha "açlıktan" öldü

İsrail'in 4 aydan uzun süredir saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek "insani bir felakete" sebep olduğu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesinde 7 çocuğun daha açlıktan öldüğü belirtildi.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetersiz beslenme nedeniyle 7 Filistinli çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in engeli nedeniyle İnsani yardımların ulaştırılamadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ve Gazze kentinde açlıktan ölen çocukların sayısı 13'e yükseldi.

- "İşgalci İsrail Gazze halkına yeni bir savaş başlattı o da aç bırakma savaşıdır"

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kudra, "İşgalci İsrail Gazze halkına yeni bir savaş başlattı o da aç bırakma savaşıdır. İsrail'in aç bırakma savaşı neticesinde ölenlerin sayısı özellikle çocuklar arasında artıyor ve yoğun bakımda açlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya kalan çok sayıda çocuk var." açıklamasını yaptı.

Uluslararası kuruluşların ısrarına rağmen İsrail'in insani yardım kuruluşlarının yardım ulaştırma çabalarını engellediğini vurgulayan Kudra, "Özellikle Kemal Advan Hastanesinin hizmet dışı kalmasının ardından Gazze'nin kuzeyindeki sağlık sistemi tam anlamıyla yetersiz durumda." ifadesine yer verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün, Gazze'nin kuzeyinde yetersiz beslenme ve dehidrasyon (sıvı kaybı) nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli çocukların sayısının 6'ya çıktığını duyurmuştu.

Çocukların 4'ünün yakıt yetersizliği nedeniyle hizmet dışı kalan Kemal Advan Hastanesinde, 2'sinin de İsrail ordusunun baskın yaparak ciddi zarar verdiği Gazze'deki Şifa Hastanesinde yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

İsrail ordusunun 146 gündür sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı barınakları da hedef alan saldırılarını sürdürmesinin yanı sıra insani yardımların girişini engellemesi nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde insani bir felaket yaşanıyor.

İsrail ordusunun saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 30 bini yaralı sayısının 70 bini aştığı, enkaz altında binlerce kişinin kaybolduğu belirtiliyor.

Başta BM'ye ait kuruluşlar olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliğinin yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemeleri eksikliğinin tetiklediği hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların girişinin artırılması çağrısında bulunuyor.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e karşı hükmettiği ihtiyati tedbir kararları arasında Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yer almasına rağmen, şubat ayında Gazze'ye giren yardımın ocak ayına oranla yarı yarıya düştüğünü belirtiyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze'de 152 sağlık kuruluşunu hedef alarak 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktı.

Filistin Haberleri

Filistin haberleri, Orta Doğu'da yer alan Filistin toprakları ve bu bölgeyi etkileyen önemli gelişmelere odaklanan haber türüdür. Bu haberler genellikle siyasi, insani, kültürel ve çeşitli diğer konulara dair içerikler sunar. Filistin haberleri, dünya genelinde Filistin halkının yaşadığı koşulları, siyasi çalkantıları ve toplumsal gelişmeleri izlemek isteyen okuyucular için önemlidir.

Ortadoğu'nun Kalbindeki Gelişmeler

Bu tür haberler, Filistin'deki siyasi gelişmeleri, İsrail - Filistin çatışması ile ilgili son durumu, Gazze Şeridi'nde yaşanan olayları, Filistinli mültecilerin durumunu ve insan hakları ihlallerini içerebilir. Ayrıca, Filistin kültürü, tarihi ve sanatı gibi konuları da kapsayan içerikler de Filistin haberlerinin bir parçası olabilir. Filistin haberleri, İsrail-Filistin çatışması ve bölgedeki siyasi karmaşıklıklar nedeniyle dünya çapında dikkatle takip edilmektedir. Bu haberler, barış süreçleri, savaşlar, protestolar, insani yardım çalışmaları ve daha birçok konuyu ele alabilir. Ayrıca, uluslararası ilişkilerdeki etkileri ve Filistin'in uluslararası arenadaki statüsünü de kapsar.

En Güncel Filistin Haberleri Milat'ta

Filistin haberleri ile Filistin yaşanan tüm gelişmelerden kolaylıkla haberdar olmak mümkün. Filistin ve İsrail arasında yaşanan savaşlar da son dönemde medyanın önemini ortaya koydu. Okuyucu ya da izleyicinin doğru bilgiye ulaşabilmesi tarafsız ve doğru bilgi akışı sağlayan medya ile mümkündür. Yaşanan tüm gelişmelerin okuyucuya en doğru şekilde aktarılması konu üzerinde kişinin doğru bir yorum yapmasını sağlar. Yine haberin doğruluğu kadar hızlı bir şekilde okuyucuya ulaştırılması da önemli bir konudur. Milat Gazetesi en güncel ve en doğru bilgiyi okuyucuya ulaştırmayı hedefler. Siz de Filistin haberleri ile ilgili doğru, güncel ve güvenilir bilgilere ulaşmak için milat Gazetesi'ni ziyaret edebilirsiniz.