İsrail Sağlık Bakanı'ndan skandal karar!

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail'e düzenlenen saldırılarda yaralı olarak ele geçirilen Filistinlilere tedavi verilmeyeceğini duyurdu.

Yedioth Aharonoth gazetesinin haberine göre,İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya yazdığı bir mektupta, İsrail'e düzenlenen saldırılarda yaralanan Hamas üyelerinin devlet hastanelerinde tedavilerinin durdurulmasını emrettiğini bildirdi.

Mektubunda, "Sağlık sistemi, bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisi ve geleceğe yönelik hazırlık üzerine odaklanmalıdır." ifadesini kullanan Arbel, kamu sağlığı sisteminin artık Hamas üyelerini tedavi etmeyeceğini açıkladı.

Arbel ayrıca, bu durumun İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetleri tarafından ele alınması gerektiğini ve Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı sağlayacaklarını belirterek, bu talimatın hızla uygulanması için Başbakan Netanyahu'dan acil talimatlar beklediğini ifade etti.

7 Ekim'den bu yana 3,268 yaralı nakledildi

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail-Filistin çatışmasının 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana devam ettiği ve bu süre zarfında hastanelere 3,268 yaralı nakledildiğini açıkladı. Yedioth Aharonoth gazetesine göre, Sağlık Bakanlığı yazılı açıklamasında, dün sadece hastanelerde 443 yaralının tedavi altına alındığını belirtirken, bunlardan 105'inin durumunun kritik olduğunu vurguladı.

Açıklamada, "Savaşın başladığı 7 Ekim Cumartesi sabahından itibaren, hastanelere nakledilen yaralı sayısı 3,268'e ulaştı." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın aktardığı bilgilere göre, İsrailliler arasında ölenlerin sayısı 1,200, yaralıların sayısı ise 2,900 olarak kaydedildi.

Ne olmuştu

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Bu saldırılar sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılmış, Filistinli silahlı gruplar ise Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek kontrolünü ele almıştı.

Bunun sonucunda, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne karşı bir dizi saldırı başlatmış, bu süreçte İsrailliler arasında önemli can kayıpları yaşanmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki İsrail saldırıları sonucunda 1,100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 5,339 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Şeria'nın batısında daki saldırılarda ise 29 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti.