Katil İsrail güçleri iki mülteci kampını bombaladı

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki 2 mülteci kampına düzenlediği saldırıda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 10 Filistinli katledildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgalci İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc ve Nusayrat Mülteci Kamplarındaki iki evi bombaladı.

Bureyc'teki "Akl" ailesine ait evi hedef alan saldırıda 6 kadın ve çocuk hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ve yaralılar Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü. Enkaz altındakiler için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Ebu Nar ailesine ait ev bombalandı

Nusayrat'taki Yirminci Cadde'de "Ebu Nar" ailesine ait evi hedef alan diğer saldırıda ise 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen İsrail ordusunun Musbih bölgesine düzenlediği saldırıda yaralananlar kentteki Avrupa Hastanesi'ne ulaştırıldı.

İsrail'in Gazze'deki katliamları

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 15 bin 328'i çocuk ve 10 bin 171'i kadın olmak üzere toplam 36.439 Filistinli katledildi. 82 bin 627 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınarak tahrip ediliyor.

Birleşmiş Milletler'in yargı organı olan UAD, 24 Mayıs'ta aldığı kararla İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımları engellememesini ve BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesini hükmetmişti.