İşgalci İsrail güçleri Akabe Ceber Kampı'na saldırdı

İşgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Şeria'nın batısındaki Eriha kenti yakınındaki Akabe Ceber esir kampına baskın düzenleyerek bir evi kuşatma altına aldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, işgalci İsrail güçelri, Akabe Ceber esir Kampı'nda bir eve baskın düzenleyerek en az 1 Filistinliyi gözaltına aldı.

Baskın ve gözaltılara karşı çıkan Filistinliler ile işgalci İsrail güçleri arasında çatışma çıktı. İşgalci güçleri, taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullandı.

Katliamın bilançosu giderek artıyor

Sabah saatlerinde ise işgalci ordusu, Cenin esirKampı'na baskın düzenleyerek kampı kuşattı ve El Halil'e bağlı Umm Kıssa köyünde bir Filistinlinin evini yıktı.

7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne saldırı başlatılmasından bu yana işgal altındaki Şeria ve Kudüs'ün doğusunda Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların arttığı biliniyor.

Bu süreçte işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, İsrail askerleri ve Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 543 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.