İsrail, Filistinli çocukların geleceğini karartıyor

Uluslararası Adalet ve Hürriyet Derneği (UAHDER) bir basın toplantısı düzenleyerek işgalci İsrail'in Kudüs halkı üzerinde uyguladığı gözlem raporunu açıkladı.

ÖZLEM DOĞAN / İSTANBUL

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN BAĞRINDA YARA

UAHDER, Titanic Business Otel'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in Kudüs halkı üzerinde uyguladığı raporu okudu. Avukat Cavit Tatlı, Avukat Akif Demir, Avukat Ömer Faruk Yıldırım, Avukat Fikret Özgül, Yüksel Kanar, Avukat Mahmut Doğan ve yazar Şakir Diclehan'ın da katıldığı toplantı Sinevizyon gösterimiyle başladı. Ardından Yüksel Kanar, Kudüs'ün Müslüman dünyasının bağrındaki en büyük yaralardan biri olduğunu ifade ederek," Kudüs sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın sorunlarından biridir. İsrail bir gecekondu devleti olarak terörist davranışlarına devam eden ve devlet olmayan bir kuruluştur" diye konuştu.

İSRAİL ZULMÜ DEVLET POLİTİKASI

5 günlük Kudüs gezisi yapılarak STK'lar, aileler ve doğrudan doğruya hak ihlalleri yaşayan kişilerle görüşülerek hazırlanan raporda yer alanlara değinen Kanar, " İsrail, sebepsiz yere gözaltına aldığı çocukların geleceklerini karartmak için ellerinden geleni yapıyor. Eğitim hakları elinden alınarak İsrail'de işçi olarak çalıştırıyor. Üstelik bu durum kaçak olarak değil, devlet politikası olarak gerçekleşiyor" diye konuştu.

FİLİSTİN TÜM MÜSLÜMANLARIN ORTAK MÜLKÜ

İsrail'in 4 numaralı gözaltı odalarında fiziksel ve psikolojik işkenceler yaşayan mağdurların anlattıklarının yer verildiği raporun önemine dikkat çeken Kanar şöyle dedi: "Filistin toprakları sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların ortak mülküdür."