İspanya''da koronadan ölenlerin sayısı 84''e yükseldi

İspanya''da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 84''e çıktı. Vaka sayısı ise 2.140''tan 2.968''e yükseldi.

Avrupa'yı etkisi altına alan koronavirüs salgını İtalya'dan sonra şimdi de İspanya'da etkili olmaya başladı. İspanya Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 84'e çıktığını açıkladı.

Ülkede okullarda ve üniversitelerde eğitime iki hafta ara verilirken, spor müsabakaları askıya alındı.

Resmi rakamlara göre ülkede vaka saysının en yoğun olduğu yerler şöyle;

Madrid: 1388 Bask: 346 Katalonya: 260 Rioja: 205 Endülüs ile Castilla y La Mancha: 115

Hükümetin aldığı önlemler kapsamında İspanyol parlamentosunun iki hafta süreyle çalışmalarına ara verildiği bildirildi.

Bakanlar Kurulu ve Kraliyet ailesine virüs testi

Eşitlik Bakanı İrene Montero da Kovid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından birlikte yaşadığı Başbakan Yardımcısı ve Podemos partisi lideri Pablo Iglesias da karantinaya alınmıştı. Bu gelişmenin ardından Bakanlar Kurulunun tüm üyelerine ve Kraliyet ailesine virüs testi yapıldığı açıklandı.

Bakan Montero, 8 Mart Pazar günü Madrid'de yapılan ve 120 bin kişinin olduğu Dünya Kadınlar Günü gösterisine de katılmıştı.

İspanya'da aşırı sağ görüşlü Vox partisinin Genel Sekreteri ve milletvekili Javier Ortega Smith'de de Kovid-19 tespit edilmişti.

Ayrıca iki hafta süreyle tüm okulları ve üniversiteleri kapatma kararı alan Madrid, Rioja ve Bask özerk yönetimlerine, Katalonya, Galisya, Balear Adaları ve Murcia da eklendi.

Futbolu da vurdu

Koronavirüs İspanya'da futbolu vurdu. La Liga, salgın nedeniyle maçların durum tekrar değerlendirilene kadar askıya alındığını açıkladı.