İslam medeniyeti IŞİD ile anılamaz!

Başbakan Davutoğlu, 'İslam ve İslam toplumlarının oluşturduğu medeniyet, IŞİD ile anılamaz, IŞİD de İslam'la anılamaz' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'da 19 Mayıs Üniversitesi'nin yeni akademik eğitim yılı töreninde konuştu. Başbakan Davutoğlu, "İslam denildiğinde bugün IŞİD'i görenlerin bence ortak özelliği cahillikleridir. IŞİD'in de bugün geldiği barbarlık, kendi cehaletinin ürünüdür. İslam ve İslam toplumlarının oluşturduğu medeniyet, IŞİD ile anılamaz, IŞİD de İslam'la anılamaz" dedi.
"BAKANLIK GEÇİCİDİR, HOCALIK BAKİDİR"
Davutoğlu, "Üniversitelerimizde düşünce özgürlüğünün en önemli sahipçisi olmaya kararlıyım, bir üniversite öğretim üyesi olarak. Hiç kimse üniversitelerde düşünce özgürlüğünün, farklı kanaatlerin ve düşüncelerin ifade edilme özgürlüğüne sınır getiremez" diye konuştu. "Bakanlık geçicidir hocalık bakidir. Son nefeste de bitmez" ifadelerini kullanan Davutoğlu, Üniversitelerde statik düşünce yerine özgür düşünce geliştirmek zorunda olunduğunu belirten Davutoğlu, Siyasetin üniversitelerin karşısında olmadığını ve siyaset ile üniversitenin kopuk olmaması gerektiğinin altını çizdi.