İslam düşmanlığı bitmiyor! İslamafobia dünyada hortlatılıyor

Batı’da siyasilerin seçim malzemesi olarak kullandığı İslam düşmanlığı dünyaya yayılıyor. İslami değerleri hiçe sayan Batılılar, çağdaşlık kılıflı adı altında İslam’a topyekûn saldırıyor.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Avusturya’daki ilkokullarda başörtüsünün yasaklanması Avrupa’daki İslam karşıtlığını gün yüzüne çıkaran son gelişme oldu. Yahudilerin kipası ve Sihlerin patkasının yasaktan muaf tutulmuş olması Avrupa’nın Müslümanlara karşı ayrımcı yaklaşım içerisinde olduğunun ispat etti. Alınan kararla İslâm karşıtı tutumun açıkça görüldüğünü söyleyen Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi (TÜRKAD) Başkanı Dr. Mehmet Sarı, karar tepki göstererek, “Başka inançlara gösterilen müsamaha İslâm’a gösterilmiyor” dedi.

İslâm karşıtlığı ortaya çıktı

Avrupa’nın Müslümanlara karşı bu zamana kadarki uygulamalarının çifte standart düzeyinde olduğunu söyleyen Sarı, Avusturya’nın aldığı kararın bu durumu daha da ileri götürdüğüne değindi. Sarı, “Bu yapılanlar Avrupa’nın doğrudan İslâm düşmanlığı içerisinde olduğunu ortaya koyuyor. Hintli’ye, Yahudi’ye ya da başka bir kuşaktaki Nepalli’ye olan hoşgörü, onların kendi kıyafetleri ya da inanışları çerçevesindeki sembollerine yönelik müsamaha, İslâm’ın kendi inanç sistemi içerisindeki kadınların giyinme tarzına gösterilmiyor. Burada İslâm düşmanlığı ve ondan mütevellit olan İslâm’a ve Müslümanlara karşı bir ayrımcılıkla karşı karşıya olduğumuzu net bir şekilde ifade edebiliriz” şeklinde konuştu.

Çağdaşlık kılıflı plan

Batı’nın doğrudan doğruya anti-İslamist uygulamalara girdiğini belirten Sarı, “Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı gibi kavramlar aslında sadece kişiye, coğrafyaya, ülkeye ve topluluklara karşı ayrımcılık içeren yaklaşımlardan uzaklaşmaktır. Batı gözlüğüyle bu kavramlara baktığımızda ise sadece kişiye, ülkeye, bölgeye, kültürlere ve dinlere göre farklılık arz eden yaklaşımlar olarak uygulanıyor. Avusturya’nın aldığı karar bu duruma somut, bariz bir örnek olarak karşımızda duruyor. İslâm düşmanlığı, İslâm karşıtlığı kavramı aynı şekilde diğer insanlara, topluluklara ve dinlere uygulanmıyor. Demek ki karşımızda gerçekten değerler üstü bir Batı yok. Karşımızda tam anlamıyla her yönüyle eleştirdiğimiz, çağdaşlık kavramını çok farklı planlar çerçevesinde ötelemiş bir topluluk var” ifadelerini kullandı.

İslam’a topyekûn saldırı var

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Batılıların yıllardır Müslümanlara ayrımcılık yaptığını ifade ederek bunun kılık kıyafete de uygulanmaya başlandığını söyledi. Öçal, “Alınan karar dini inancımızın göstergesi kılık kıyafetimize yapılan açıkça bir meydan okuma. Birkaç gün önce ABD’de bir camiinin kundaklanması öncesinde herhangi bir önlem alınmadığı gibi sonrasında da herhangi bir yaptırıma gidilmedi. Olayın faillerini bulmaya yönelik bir çaba içerisine de girilmedi. Dünyada topyekûn bir İslamafobia var ve bu farklı şekillerde tezahür ediyor. Camiler ya da kadının başörtüsü gibi görünür kimlikler üzerinden İslamafobia’nın hortlatıldığı bir durumdayız” diye vurguladı.