İslam dünyası kan gölü

Bağdat'ta taziye çadırına düzenlenen saldırıda 57 kişi öldü, 100 kişi yaralandı. Öte yandan Pakistan'ın Afganistan sınırına yakın kentlerinden Peşaver'de bir kiliseye düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 52 kişi öldü.

Irak'ta taziye çadırına saldırı: 51 ölü

Irak'tan yine bir saldırı haberi geldi. Başkent Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırıda 51 kişi öldü. Saldırı Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Sadr semtinde bir cenaze töreni sırasında gerçekleştirildi. intihar bombacısı, patlayıcı yüklü aracı taziye için kurulan çadırın yanında inflak ettirdi. Yapılan açıklamaya göre saldırıda 51 kişi hayatını kaybetti.

Kilise de canlı bomba dehşeti

Photo: pakistan

Pakistan'ın Peşaver kentinde Kissa Kavani isimli çarşıda bulunan kiliseye sabah saatlerinde intihar saldırısı düzenlendi. Kiliseye giren bir intihar bombacısı Pazar ayini sırasında kendisini havaya uçurdu. Saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 56 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıda 100'e yakın kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Olay sırasında kilisede 500'den fazla kişinin bulunduğu öğrenildi.Saldırganın bir polis memuru üniformasıyla kiliseye girdiği bildirildi. Kiliseye yapılan intihar saldırısı, Pakistan'da Hristiyanlara yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçti. Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, can kayıplarından ötürü derin üzüntü duyduğunu dile getirerek, saldırıyı şiddetle kınadı. Şerif, açıklamasında şunları kaydetti: "İslamiyet, bu tip terörist olayları kesinlikle lanetlemektedir ancak teröristler hiçbir dini öğreti gözetmeden masum insanları hedef almaktadır. Bu saldırı İslam'ın öğretileri ve diğer tüm dinlerin öğretileri ile bağdaşmamaktadır'' dedi

Afganistan'da polis karakoluna silahlı saldırı

Öte yandan, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde polis karakoluna saldıran dokuz militandan dördü öldürüldü, beşi yaralandı. Nangarhar Valiliği sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzayi, yaptığı açıklamada, dün gece Nazyan ilçesindeki karakola saldırı düzenlendiğini, çıkan çatışmada dört Taliban üyesinin öldürüldüğünü, beş militanın yaralandığını söyledi. Sözcü, çatışmada Afgan sınır polisinin zarar görmediğini kaydetti.