İslam âleminin lideri Türkiye’dir

İşyerlerini Türk bayrağı ve Erdoğan posterleri ile donatan, buna karşı çıkan İsrail’e kafa tuttuğu için 35 kere hapse giren Kudüslü iş adamı Azzam Maraka, işgalcileri pes ettirdi. Maraka, “İslam âleminin en güçlü ülkesi Türkiye, lideri ise Erdoğan’dır. Türkiye’de Müslüman olup da Erdoğan’ı desteklemeyen kişi çılgındır” dedi.

BÜLENT ÇOLAKOĞLU - KUDÜS

Mirasımız Derneği ile yaptığımız 5 günlük Kudüs gezisinin unutulmaz hatıralarından biri de Türkiye ve Erdoğan hayranı Azzam Maraka ile tanışmak oldu. Sahip olduğu tüm işyerlerini Türk bayrağı ve Erdoğan posterleri ile donatan, buna karşı çıkan İsrail’e kafa tutan, 35 kere hapse giren ancak sonunda işgalcileri pes ettiren Maraka, “İslam aleminin en güçlü ülkesi Türkiye, lideri ise Erdoğan’dır. Türkiye’de Müslüman olup da Erdoğan’ı desteklemeyen kişi çılgındır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsviçre'nin Davos kasabasında 29 Ocak 2009'da, başbakan olduğu dönemde Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında düzenlenen”Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli" başlıklı panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in iftiralarına sinirlenmiş, “One minute” çıkışı ve söylediği sözlerle başta Filistinliler olmak üzere tüm İslam aleminin gönlünü fethetmişti.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN MÜCADELESİ

Dünyada daha önce benzeri olmayan bu cesur çıkıştan çok etkilenen Kudüslü işadamı Azzam Maraka da Kudüs’teki marketinin adını Erdoğan olarak değiştirmiş, sahip olduğu iş yerlerine Türk bayrağı ve Erdoğan resimleri asmış. Türk bayraklarından ve Erdoğan posterlerinden rahatsız olan İsrail polisi Azzam Maraka’nın kapısına dayanmış ve bayraklarla posterleri indirmiş. İşgalcilerle yıllarca mücadele eden Maraka yaklaşık 35 kere hapishaneye girmiş. Onbinlerce dolar ve şikel ceza ödemiş. İsrail polisi her gün Türk bayraklarını ve Erdoğan posterini indirirken, Maraka da her gün yeniden asmış. Yıllarca süren davaların sonunda Maraka son savunması ile İsrail yargısını alt üst etmiş. “Madem Türkiye terörist devlet o zaman mahkeme bunu kararına yazsın” demiş ve İsrail mahkemesi pes etmiş. Böyle bir ifadeyi kullanmaya cesaret edemeyen işgalci mahkeme Kasım 2013'te Azzam Maraka'nın suçsuzluğunu kabul etmek zorunda kalmış ve mücadelenin galibi Kudüslü Maraka olmuş.

Mirasımız Derneği’nin düzenlediği 5 günlük Kudüs gezisinde Mescid-i Akasa’daki iftar ve teravih namazından sonra otelimize dönerken 5 kişi yolu şaşırdık ve kader bizi Azzam Maraka’nın karşısına çıkardı. Dükkan içindeki Türk bayrağını ve Erdoğan posterlerini görünce hemen fotoğrafını çektik. Biz dükkandan ayrılacakken bir çalışan içeri davet etti ve daveti icabet eden 3 kişiyi arka tarafta bulunan Marakan’nın ofisine götürdü.

AĞLATAN TÜRKÇE ŞARKILAR

Bizim Türk olduğumuzu öğrenince çok mutlu olan 64 yaşındaki Azzam Maraka, Türkleri ve Erdoğan’ı ne kadar sevdiğini anlatmaya başladı. Türk misafirperverliğine benzer şekilde ikramlar peş peşe geldi. Tüm ailesinin Türkleri çok sevdiğini belirten Maraka, 4 hanımından biri olan Esra Hanm’ı aradı ve hoparlörü açarak Türkçe şarkı söylemesini istedi. Türkiye’ye hiç gitmeyen ve Türkçe de bilmeyen Esra Hanım öyle içli şarkılar söyledi ki, grupta gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

TÜRKLER İÇİN KAVGA EDERİM

Bize ve gruptaki yaklaşık 40 kişiye “Ne isterseniz derhal yaparım, asla çekinmeyin” diye ısrarla teklifte bulunan Maraka, Türkçe bilen yeğenini de arayarak bizimle ilgilenmesi talimatını verdi. Maraka İsrail polisinden ve askerinden zerre kadar korkmadığını üstüne basa basa söyleyerek, “Sizin için gerekirse ben de onlarla kavga ederim” diyerek Kudüslünün cesaretini ve izzetini bir kez daha gözler önüne serdi.

EN GÜÇLÜ DEVLET TÜRKİYE

Maraka Allah’a inandıklarını ve Türklere güvendiklerini ekleyerek, “Erdoğan en büyük liderdir ve tüm Arap ülkelerinin lideridir. Bugünkü Arap liderleri sadece yiyip içiyorlar. Başka yaptıkları bir şey yok. Ne için yaşıyorlar? Yemek ve içmek için mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan kolay olmayanı yapıyor. Türkiye'yi bölgenin en güçlü ve en büyük ülkesi yapıyor. Biz Türkiye'nin tüm İslam ülkeleri içinde en büyük ve en güçlü devlet olacağına inanıyoruz. Türkleri çok seviyoruz. Türkiye'den gelenler benim dükkanımda asla hesap ödemezler. İstediklerini yiyip içebilirler. Bizler kardeşiz” diyor.

ERDOĞAN YARINI İNŞA EDİYOR

Maraka’ya Türkiye’de bazı kesimlerin Erdoğan’ı desteklemediğini çok ağır şekilde eleştirdiğini anlattık. Erdoğan karşıtlarını “çılgın” diye niteleyen Maraka çok dikkat çeken bir ifade kullandı: “Erdoğan sadece bugünü değil yarını inşa ediyor. Bugünkü bazı olumsuzluklara, yarın güzelliğe çevirmek için tahammül ediyor”

Yoğun gezi programımız ve ziyaretlerimiz nedeniyle Azzam Maraka’ya bir daha uğrama imkanımız olmadı. Ancak Kudüs’teki her Filistinli’nin tıpkı Azzam Maraka gibi İsraillilerden hiçbir korkusu olmadığını, her birinin işgale ve imkansızlıklara rağmen ne kadar hayat dolu olduğunu müşahede ettik.