İŞKUR''a nasıl başvurulur? Ev hanımlarına özel iş fırsatları nelerdir?

İŞKUR yeni projesi ile ev hanımlarının da aile bütçesine katkıda bulunmasını hedefliyor. Peki Ev hanımları için evde çalışma imkanı sağlayan projeye nasıl başvuru yapılır? İŞKUR ev iş imkanı nedir? Evde çalışanlara ne kadar maaş veriliyor? İşte İŞKUR''un sunmuş olduğu evde iş imkanı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar...

İŞKUR yeni projesi ile ev hanımlarının da aile bütçesine katkıda bulunmasını hedefliyor. Peki Ev hanımları için evde çalışma imkanı sağlayan projeye nasıl başvuru yapılır? İŞKUR ev iş imkanı nedir? Evde çalışanlara ne kadar maaş veriliyor? İşte İŞKUR'un sunmuş olduğu evde iş imkanı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar...

KADINLAR BU İŞ İÇİN NASI BAŞVURACAK?

Yeni uygulamayla, kadınlar ‘evde’ iş yaparak aile bütçesine katkı sağlayacak.

İŞKUR tarafından sunulan bu imkandan yararlanmak isteyen kadınlar, kuruma giderek iş ve meslek danışmanları aracılığıyla kayıt yaptırarak, sisteme kaydedilecek.

Kadınların eğitim sertifika ve belgeleri dikkate alınarak, evde yapmalarına uygun olan işler, SMS’le iletilecek.

İŞKUR'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

Her ne kadar günde 3 saat çalışma ile 800 TL maaş şeklinde haberler çıksa da İŞKUR'dan bu projeye ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Site üzerinde de konuya dair bir açıklama bulunmuyor.

KADINLAR AYLIK NE KADAR KAZANACAK?

Söz konusu proje kapsamında ev kadınları, nikah şekeri, bitki çayı paketleme, sabun, tel toka kutulama, kulak çubuğu ambalajlama, poşet katlama, cetvel seti hazırlama, küpe arkası takma, takı tasarımı, tırnak kutulama, mandal montajı, gömlek yakası dikme, peçete halkası yapma, gibi işler yapacak. Günlük ortalama 3-4 saat çalışmayla, 600 ile 800 lira arasında gelir elde edilebilecek.

Konu ile daha fazla bilgi almak için ALO 170 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Neden İŞKUR?

Ülkemizde kamu istihdam hizmetlerine ilişkin ilk yasal düzenleme, ilk iş yasamız olan 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunudur.

Söz konusu Kanun iş ve işçi bulma aracılığı yapan özel büroların yasaklanmasını ve bu hizmetin kamu tekelinde yapılmasını sağlayacak İş ve İşçi Bulma Kurumunun üç yıl içinde kurulmasını öngörmekteydi. Üç yıllık sürede kurum kurulamayınca 1939 tarihli 3612 sayılı Kanun ile Kurumun yasa tasarısının iki yıl içinde TBMM'ne sunulacağı kararlaştırıldı. Ancak araya II. Dünya Savaşının da girmesiyle bu süre de aşıldı ve sonunda 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetler…vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) kuruldu. İş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak ş ve İşçi Bulma Kurumu 15.03.1946 tarihinde faaliyete geçti. 4837 sayılı Kanun Kurumun görevini "işçilere vasıflarına uygun işler bulmak ve işverenlere de işlerine uygun vasıfta işçi bulmak" yani iş ve işçi bulmaya aracılık olarak belirlemiştir.