erin tıkanan ter bezlerinden (gözeneklerden) atılamayıp cilt içinde sıkışıp kalması ile olan ''İsilik'' için bitkisel tedavi yöntemleri aranıyor. Peki İsilik geçmesi için bitkisel tedavi nasıl yapılır?
İsilik bitkisel tedavi
Aloe vera: Antiseptik bir bitki olan aloe vera kaşıntı hissini alıp kuru bölgeleri nemlendirir. Evde bitki olarak mevcutsa jelimsi özü etkilenen bölgeye sürülebilir. Ayrıca aktarlardan aloe vera jeli de alabilirsiniz. Zerdeçal: Çok faydalı bir bitki olan zerdeçal isilikli bölgeleri kurutarak iyileştirebilir. Bunun için; toz zerdeçalı suyla karıştırıp isilikli bölgeye az miktarda sürebilirsiniz.
Sirken otu (yabani ıspanak): Bu bitki çok iyi bir cilt temizleyicidir. Ayrıca iltihaplı yaraları geçirmede etkilidir. Sirken otunun toz halini suyla karıştırarak macun kıvamını alınca etkilenen bölgelere sürebilirsiniz. Sandal ağacı: Antiseptik özelliğe sahip olan sandal ağacı aynı zamanda ağrılı isiliğe birebirdir ve sıcaklığını soğutma etkisine sahiptir. Cilt tahrişlerini önleyen kişnişle kullanılırsa daha etkili sonuç alınır. Bir çay kaşığı sandal ağacı tozu, kişniş tozu ve balı karıştırıp, macun kıvamına getirip etkilenen bölgeye sürerek 20-30 dk. bekletin. Ardından soğuk suyla yıkayın. Ancak doktora danışmadan hiçbir bitkisel ürünü ve yağı bebeğinizin cildine uygulamayın. İsilik için kür tarifleri Evde bulunan malzemelerle iki basit ev ilacı hazırlayabilirsiniz:
Karbonat kürü: 1 silme çorba kaşığı karbonatı 4 su bardağı suya atarak erinceye kadar karıştırıp isilikli bölgelere sürün. 5 dk. beklettikten sonra bol soğuk suyla yıkayın. Elma sirkesi kürü: 1 fincan elma sirkesini banyo yapacağınız suya koyup yıkanın.
Bebekleri isilikten nasıl koruruz? İsilik nedir? Yetişkinlerde İsilik nasıl geçer? İsiliğe ne iyi gelir? İsilik nasıl tedavi edilir?