İşgalci İsrail, Türk vatandaşı kızı gözaltına aldı

​İsrail işgal güçleri, Mescid-i Aksa'da Kur'an okuduğu sırada Türkiye vatandaşı genç bir kızı tutuklayıp pasaportuna el koydu. Genç kız, o anlarda elindeki Kur'an'-ı Kerim'in zarar görmemesi için büyük çaba sarf etti.

Terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa'da Türkiye vatandaşı genç bir kızı alıkoydu.

Bölgeden edinilen bilgilere göre Türk gençler, Mescid-i Aksa'da, Rahmet Kapısı'nın önünde Kur'an-ı Kerim okurken İsrailli teröristler, "Burada bekleyemezsiniz" diyerek sataştı. Ardından genç kızlardan birine saldırarak gözaltına aldı.

Saldırıya hedef olan gençlerden Rubaşa Ergin, yanındaki arkadaşıyla birlikte sadece Kur'an-ı Kerim okuduklarını, başka bir şey yapmadıklarını ifade etti.

Siyonist rejimin polisi polisi tarafından gözaltına alınan kızın karakola götürülürken elindeki Kur'an-ı Kerim'e zarar gelmemesi için büyük çaba sarf ettiği ve arkadaşından yardım istediği ortaya çıktı. Genç kız, siyonist rejimin polislerine de 'şerefsizler' diyerek tepki gösterdi.

♦️ İsrail yine rahat durmuyor! İsrail işgal güçleri, Mescid-i Aksa'da Kur'an okuduğu sırada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı genç bir kadını tutuklayıp pasaportuna el koydu. pic.twitter.com/RsKtk3qkrK

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) April 25, 2023

Sadece Kuran okuduğu gerekçesiyle tutuklanan Türk kızının arkadaşı Mescid-i Aksa'dan paylaştığı videoda olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Mescid-i Aksa'da sadece Kuran okuduğu gerekçesiyle tutuklanan Türk kızının arkadaşı Mescid-i Aksa'dan bu videoyu paylaştı. pic.twitter.com/D3Bi0wNGfT

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) April 25, 2023

Mescid-i Aksa’nın Esbat Kapısı’ndaki Al-Qishla karakolunda tutulan genç kız için elçilikle görüşmeler devam ediyor.