İşgalci İsrail saldırılarında 8 Filistinli katledildi

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ile Gazze kentine yönelik işgalci İsrail güçlerinin düzenlediği saldırılarında 1'i çocuk olmak üzere toplam 8 Filistinli katledildi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın aktardığına göre, sağlık yetkilileri, işgalci İsrail'in Refah şehrinin kuzeyindeki En-Nasr Mahallesi'ndeki bir eve saldırdığını açıkladı. Saldırıda bir çocuğun yaşamını yitirdiği ve birkaç kişinin yaralandığı belirtildi.

Aynı haberde, işgalci İsrail savaş uçaklarının Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'ndeki bir eve düzenlediği hava saldırısında ise 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

En az 15 bin 517'si çocuk katledildi

Uluslararası Adalet Divanı'nın Refah'taki saldırıları durdurma kararına rağmen, işgalci İsrail ordusunun saldırıları devam ediyor.

İşgalci İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 164 Filistinli öldürülmüş, 84 bin 832 kişi yaralanmıştı.

Binlerce kişinin hala enkaz altında olduğu bildirilirken, saldırılar sırasında halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alındığı vurgulanıyor.