İşgalci İsrail Gazze Şeridi'nde en az 93 sivili katletti!

Katil İsrail ordusunun gece boyunca Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 93 Filistinlinin katledildiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 291'inci günü girildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, işgalci İsrail gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus, kuzeyindeki Gazze kenti ve orta kesimindeki Deyr el-Belah bölgelerine yoğun hava, deniz ve kara saldırıları gerçekleştirdi.

Katilİsrail ordusunun Han Yunus bölgesine gerçekleştirdiği saldırılarda 77 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişinin yaralandığı ve 30'dan fazla kişinin hâlâ enkaz altında olduğu bildirildi.

Katil ordusu Filistinli ailenin evini bombaladı

Cibaliya Kampı'nda meydana gelen bombalamalarda 4 sivil yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı. Ayrıca Gazze kentinde "el-Cemasi" ailesine ait evin bombalanması sonucu 4 kişi katledildi ve çok sayıda kişi yaralandı. Es-Sabra Mahallesi'ndeki bir evin hava saldırısına uğraması sonucu ise 8 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

7 Ekim 2023'ten bu yana işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 16 bin 172'si çocuk ve 10 bin 798'i kadın olmak üzere toplam 39 bin 6 Filistinli katledildi, 89 bin 818 kişi ise yaralandı. Enkaz altında hala binlerce cansız bedenlerin olduğu ve sivil altyapının, hastaneler ve eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtiliyor.