İşgalci İsrail anlaşma zemini arıyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için müzakerelere açık olduklarını belirtti.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlatan işgalci İsrail, soykırım suçu işlerken Hamas'ın elinde esir olan İsrail vatandaşlarını da öldürmüştü.

Son resmi verilere göre, Gazze Şeridi'nde katledilenlerinin sayısı 11 bin 180'i aştı. Bu kayıpların en az 4,609'u çocuklar ve 3,100'ü kadınlar arasında yer alıyor.

İşgalci İsrail ise, çatışmalarda 43'ünün Gazze Şeridi'nde olduğu belirtilen 361 askeri ve bin 200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kendi vatandaşlarını da bombalayan İsrail'de Savunma Bakanı Yoav Galant, esir aileleriyle bir araya gelerek "Bu savaşta emniyet teşkilatı sadece iki şeyle ilgileniyor; Hamas'ın yenilmesi ve esirlerin geri dönüşü" dedi. Galant, esirleri kurtarmak için kararlı olduklarını ve bu hedefe ulaşmak için anlaşma ya da operasyon gibi her türlü yöntemi düşünebileceklerini ifade etti.

Savaş için bir takvimimiz yok

Galant ayrıca, Hamas'ı uzun yıllardır tanıdığını ve onunla mücadele etmek için askeri baskı uygulamanın gerektiğini söyledi. "Savaş için bir takvimimiz yok. Esirler serbest bırakılana kadar devam edeceğiz" şeklinde konuşarak, Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma olasılığından ilk defa açıkça bahsetmiş oldu.